Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Stephen Antonakos. Τετράδιο δράσης για γονείς και παιδιά

Ρoή Ειδήσεων

Τετράδια αυτόνομης εκπαιδευτικής δράσης για γονείς και παιδιά από τις συλλογές και τις εκθέσεις του MOMus – τώρα στο διαδίκτυο!

Τα τετράδια απευθύνονται κατά βάση σε οικογένειες και προσφέρουν online μια ποικιλία δράσεων για διάφορες ηλικίες παιδιών και νέων, ενώ ο καθένας μπορεί να τα χρησιμοποιεί κατά βούληση ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του. Τα τετράδια οργανώθηκαν με βάση υλικό από τις μόνιμες συλλογές και τις εκθέσεις των φορέων που συγκροτούν το MOMus τα τελευταία χρόνια, επικαιροποιήθηκαν βάσει των νέων συνθηκών και είναι πλέον στον αέρα έτοιμα προς χρήση! Μπορείτε να τα κατεβάσετε στον υπολογιστή σας, να τα εκτυπώσετε, να ακολουθήσετε τις οδηγίες και εάν είστε… τολμηροί να ανεβάσετε τις δημιουργίες σας στα socialmedia, χρησιμοποιώντας το hashtag#MOMusFamilyKit!

Η ιστοσελίδα θα εμπλουτίζεται με καινούργιο, σχετικό εκπαιδευτικό υλικό.

«Stephen Antonakos. Τετράδιο δράσης για γονείς και παιδιά»

«Υπάρχουν μεγάλοι δρόμοι που μπορούν να εξερευνηθούν και να φέρουν καρπούς από τη μελέτη της σχέσης ανάμεσα στα έργα των Ρώσων πρωτοπόρων και της συγκεκριμένης και αφηρημένης γεωμετρίας που χρησιμοποιώ με ποικίλα μέσα εγώ, στα δικά μου έργα» έγραψε ο ίδιος ο Στήβεν Αντωνάκος σε μία από τις επεξηγηματικές επιστολές που είχε στείλει, το 2012, περιγράφοντας τι τον οδήγησε στη δωρεά 67 έργων-τυπωμάτων του προς το ΚΜΣΤ. Αυτή η ιδιαίτερη σχέση αποτυπώνεται στο τετράδιο με εκπαιδευτικές δράσεις για την έκθεση του MOMus-Μουσείου Άλεξ Μυλωνά «Στήβεν Αντωνάκος: Φως – Ο Στήβεν Αντωνάκος και η ρωσική πρωτοπορία», στην οποία το νέον φως του καλλιτέχνη συναντά το φως των ρώσων καλλιτεχνών των αρχών του 20ου αιώνα. Χρώματα, μοτίβα και υλικά αποτελούν τον οδηγό περιήγησης και γνωριμίας με αυτή την τόσο ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική συνύπαρξη.

Πληροφορίες, ερωτήσεις αλλά και οι νέες δημιουργίες των παιδιών μπορούν να αποστέλλονται στο [email protected] για περαιτέρω εξερεύνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ