Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Ψηφιακή έκθεση «Φύσηξε Βαρδάρης 2021»

Ρoή Ειδήσεων

Η ψηφιακή έκθεση «Φύσηξε Βαρδάρης 2021» αποτελεί καρπό συλλογικής συνεργασίας της «Ομάδας γειτονιάς του Βαρδάρη» του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας, της ιστορικού τέχνης και επιμελήτριας Μαρίας Κενανίδου, του φωτογράφου Στέλιου Παπαρδέλα και εικαστικών καλλιτεχνών της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τα εικαστικά έργα καλλιτεχνών της πόλης, καθώς και φοιτητών/τριων του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ που συνθέτουν το εικαστικό περιεχόμενο του θεματικού ημερολογίου «Φύσηξε Βαρδάρης 2021», σε επιμέλεια του Θωμά Κοροβίνη, και αντλούν την έμπνευσή τους από την θρυλική γειτονιά του Βαρδάρη. «Περιπλανώμενοι/ες» στο χώρο της έκθεσης θα ανακαλύψουμε πως κάθε έργο συνοδεύεται από ένα λογοτεχνικό κείμενο ή ποίημα μικρής έκτασης από αυτά που περιέχονται ολοκληρωμένα στο ημερολόγιο.

Τα συγγραφικά έργα αποτελούν άλλοτε πρωτότυπα κείμενα που παραχωρήθηκαν από συγγραφείς της πόλης για τους σκοπούς του ημερολογίου και άλλοτε λογοτεχνικά αποσπάσματα από βιβλία γνωστών λογοτεχνών. Όλα μαζί, εμπνευσμένα κι αφιερωμένα στην ιστορία του Βαρδάρη, δημιουργούν ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα και συνθέτουν μια μοναδική  ατμόσφαιρα του Βαρδάρη. Περιηγηθείτε ελεύθερα στο εικονικό περιβάλλον της έκθεσης και περιπλανηθείτε στην ομορφιά της τέχνης και της συνεργασίας πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο. https://www.selfhelp.gr/virtual-exhibition/

Διοργάνωση: «Ομάδα Γειτονιάς του Βαρδάρη» του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Επιμέλεια: Μαρία Κενανίδου Τεχνική υποστήριξη: Στέλιος Παπαρδέλας Καλλιτέχνες/ιδες: Γιώργος Αντωνιάδης, Βιολέτα Γαζέα, Γρηγόρης Γρίσπος, Αντιγόνη Ηλιάδου, Γιώργος Κεβρεκίδης, Αναστάσιος Κοτσάκος, Γιώργος Λυμπερόπουλος, Χρήστος Μακρής, Αδαμάντιος Μπόμπας, Eva MGrey, Μαρίνα Προβατίδου, Αλίκη Σιτζόγλου, Κατερίνα Στόικου και Γεωργία Τρούλη Συγγραφείς: Αλεξάνδρα Καλτσογιάννη, Θωμάς Κοροβίνης, Εύη Κουτρουμπάκη, Κώστας Κουτρουμπάκης, Απόστολος Λυκεσάς, Σοφία Μακρή, Γιώργος Οικονόμου, Αντώνης Παπαϊωάννου, Θοδωρής Σαρηγκιόλης, Σάκης Σερέφας, Σάμης Ταμπώχ, Γιώργος Τσιτιρίδης και Τέλλος Φίλης Λογοτεχνικά αποσπάσματα των: Θεόδωρου Γρηγοριάδη, Χρίστου Ζαφείρη, Ισίδωρου Ζουργού, Γιώργου Ιωάννου, Ευτυχίας – Αλεξάνδρας Λουκίδου και Ντίνου Χριστιανόπουλου.

Περισσότερες πληροφορίες για το ημερολόγιο «Φύσηξε Βαρδάρης 2021» https://www.selfhelp.gr/calendar-2021/

Πηγή:https://cityportal.gr/pshfiakh-ekthesh-fyshkse-bardarhs-2021,209501,237,7,141?fbclid=IwAR0bK8E3NqDQxPu160v_vHQA9_mJMNYC0iVfnDXubfqoyUGBYjhYQBHT2eU

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ