Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022

Χανιά: Εκδηλώσεις για την 81η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Ρoή Ειδήσεων

Με την επίσημη έπαρση των σημαιών των συμμάχων κρατών που συμμετείχαν στην Μάχη της Κρήτης στο φρούριο Φιρκά στο παλιό λιμάνι των Χανίων, συνεχίστηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις για την 81η επέτειο της ιστορικής Μάχης.

Υπό τους ήχους των Εθνικών Ύμνων του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και της Ελλάδος, οι σημαίες των τεσσάρων χωρών υψώθηκαν στο φρούριο Φιρκά.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και από τους ήχους γκάιντας, ενώ τιμές απέδωσε άγημα ανδρών απο την 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών.

Τιμητική ήταν και η παρουσία ανδρών της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων(Raf).

Στην εκδήλωση παρόντες ήταν ο πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στη χώρα μας, Μάθιου Λότζ, ξένοι διπλωμάτες, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Κώστας Γύπαρης και εκπρόσωποι των τοπικών και στρατιωτικών αρχών.

Σε σύντομη δήλωσή του ο πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου χαρακτήρισε μεγάλη τιμή την παρουσία του στις εκδηλώσεις, επισημαίνοντας ότι η Μάχη της Κρήτης ήταν ένα ιστορικό γεγονός.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χανίων ανέφερε ότι οι εκδηλώσεις για την Μάχη της Κρήτης αποτελούν φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην κοινή ιστορία που όπως είπε συνδέει τους λαούς που μαζί πολέμησαν στην ιστορική Μάχη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι παριστάμενοι ξεναγήθηκαν στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, όπου υπάρχει ειδική πτέρυγα για την Μάχη της Κρήτης.

Οι εκδηλώσεις για την 81η επέτειο της Μάχης της Κρήτης συνεχίζονται σήμερα και αύριο και ολοκληρώνονται την Κυριακή στο ιστορικό αεροδρόμιο του Μάλεμε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ