Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Τρεις ερωτήσεις στην Λένα Μορφογένη για την συμμετοχή του με την Chalkos Gallery στην 6η Art Thessaloniki

Ρoή Ειδήσεων

Με αφορμή την συμμετοχή της Chalkos Gallery στην 6 Art Thessaloniki, με ένα θέμα εμπνευσμένο από τις “Μαγεμένες” της Θεσσαλονίκης, το liberta-news μίλησε με μία από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες της γκαλερί, την εικαστικό Λένα Μορφογένη.

 

Διαβάστε παρακάτω τις απαντήσεις της σε ερωτήσεις σχετικά με την φετινή Art Thessaloniki:

1. Art Thessaloniki, Πόσες συμμετοχές έχετε στο θεσμό  και τι σημαίνει για εσάς η παρουσία σας σε μια διεθνή φουάρ;

Αυτή είναι η έκτη χρονιά που συμμετάσχω στην Art Thessaloniki. Με την άρτια διεξαγωγή και τις σύγχρονες εγκαταστάσεις, η διοργάνωση δίνει σε μας τους καλλιτέχνες τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε με τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά μας. Θεωρώ πολύ σημαντική τη συμμετοχή ενός καλλιτέχνη σε διεθνείς φουάρ. Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου σε συνδυασμό με την προβολή στα ΜΜΕ, συμβάλλει στο να γνωρίσει το ευρύ κοινό τα έργα μας.

2. Η ιστορία της Θεσσαλονίκης γενικά, αλλά και ειδικότερα το θέμα των μαγεμένων που επέλεξε η Chalkos Gallery, έχει ή θα μπορούσε να επηρεάσει με κάποιο τρόπο το καλλιτεχνικό σας έργο;

Ένας παράνομος έρωτας, κρυφές νυχτερινές συναντήσεις, απιστία, συζυγική ζήλια και εκδίκηση…Ο θρύλος που κρύβεται πίσω από τις “Incantadas” ή “Μαγεμένες”, αναφέρεται στη βασίλισσα της Θράκης, η οποία ερωτεύτηκε παράφορα τον Μεγαλέξανδρο. Εκείνη τρέχει µέσα στη νύχτα να συναντήσει τον εραστή της, όμως, τα µάγια του απατηµένου συζύγου της, θα µαρµαρώσουν την ίδια και τη συνοδεία της. Οι µορφές τους θα µείνουν για πάντα στη Στοά των Ειδώλων. Αυτός ο γοητευτικός, μάλλον μεσαιωνικός θρύλος, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το γλυπτό με το οποίο συμμετάσχω στην έκθεση, με την “Chalkos Gallery”.

3. Πώς θα αξιολογούσατε την συνεργασία σας με τον Κώστα Παρχαρίδη και την Chalkos Gallery, μια γκαλερί που δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη και συμμετέχει ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης;

 Ο Κώστας είναι ένας πολύ ευγενικός και αξιόλογος άνθρωπος, με τον οποίο επικοινωνούμε στο ίδιο μήκος κύματος, γεγονός που κάνει τη συνεργασία μας βατή και απρόσκοπτη. Τα έργα που φιλοξενούνται στην “Chalkos Gallery” αντικατοπτρίζουν την εξαιρετική αισθητική ποιότητα του Κώστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ