Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023

Το self test αποτελεί ένα συμπληρωματικό εργαλείο στην μάχη με την πανδημία

Ρoή Ειδήσεων

Στον διαγωνισμό για την προμήθεια των self-test υπέβαλαν  προσφορές 31 εταιρείες. Κατατέθηκε ο φάκελος με τις προσφορές στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προσυμβατικό έλεγχο, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία με διαφάνεια και διασφάλιση της νομιμότητας. 31 εταιρείες προφανώς δεν συνιστούν φωτογραφικό διαγωνισμό.

Τα test  αυτά είναι σχεδιασμένα για να γίνονται στο σπίτι, για να μπορεί ο καθένας μόνος του  να τα κάνει.  Είναι μία στρατηγική, την οποία  έχουν προσθέσει ήδη η Γερμανία, Ελβετία και Αυστρία.  Οι χώρες αυτές βέβαια, έχουν εμπορική χρήση στο self test, δεν το χορηγούν μαζικά δωρεάν. Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα το κάνει και δίνει αυτή τη στιγμή μία μάχη με το χρόνο και τις διαδικασίες.

Τα self-test είναι ένα συμπληρωματικό εργαλείο, πληρούν όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και έρχονται να προστεθούν στους πυλώνες της στρατηγικής μας.Δεν είναι πρακτικά εφαρμόσιμο αυτή τη στιγμή να γίνουν μοριακά τεστ σε όλο τον πληθυσμό. Δεν υπάρχουν καν τα αντιδραστήρια. Καμία χώρα δεν το εφαρμόζει αυτό. Η χώρα ξεκίνησε πέρυσι τον Μάρτιο από 800 τεστ την ημέρα και είμαστε σήμερα σε περίπου 65 με 68.000 τεστ την ημέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ