Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Τοιχογραφία του 1821 από τον Πολιτιστικό Οικολογικό Σύλλογο Περαίας

Ρoή Ειδήσεων

Ο Πολιτιστικός Οικολογικός Σύλλογος Περαίας ανέλαβε την φιλοτέχνηση του μνημείου Ηρώων στην Περαία με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Πρόκειται για ιδέα του Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Παναγιώτη Τροκάνα, στην οποία ανταποκρίθηκε η Πρόεδρος του συλλόγου, με την  υποστήριξη του Δημάρχου κ. Γιώργου Τσαμασλή.

Έτσι, ο ζωγράφος κ. Χάρης Μητρούσης ξεκίνησε σήμερα την τοιχογραφία μιας υπέροχης αναπαράστασης από τον αγώνα ανεξαρτησίας  δίπλα από το κτήριο του δημαρχείου.

Η ανάρτηση του Συλλόγου στο facebook:

“Μετά από την πρόσφατη Πρόσκληση του Δήμου Θερμαϊκού, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση του Έθνους η προεδρος του συλλόγου μας Κας Μαρία Χατζηματθαίου ανταποκρίθηκε άμεσα στην ιδέα του αντιδημάρχου Πολιτισμού κου Παναγιώτη Τροκάνα για την φιλοτέχνηση του μνημείου Ηρώων.
Ο Δήμαρχος μας Κος Γεώργιος Τσαμασλή αγκάλιασε την ιδέα με ίδιαιτερη θέρμη και χωρίς δεύτερη σκέψη.
Ο αναγνωρισμένος ζωγράφος Κος Χάρης Μητρούσης, δάσκαλος του αντίστοιχου τμήματος του συλλόγου μας, ξεκίνησε σήμερα την τοιχογραφία μιας υπέροχης αναπαράστασης από τον αγώνα ανεξαρτησίας του 1821, δίπλα ακριβώς από το κτήριο του Δημαρχείου.
Το έργο θα ολοκληρωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες ελπίζοντας να βρει την αποδοχή και την εκτίμηση των συνδημοτών μας και όχι μόνο.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ