Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Τις εργασίες αμφιδρόμησης της 26ης Οκτωβρίου επιθεώρησαν Ζέρβας – Ταχιάος

Ρoή Ειδήσεων

Τις τελευταίες εργασίες που πραγματοποιούνται στον κόμβο της πλατείας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, επιθεώρησαν το πρωί ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε., Νίκος Ταχιάος. Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν κοντά στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης, επί της οδού 26ης Οκτωβρίου, η οποία από χθες το βράδυ έχει ήδη αμφιδρομηθεί. Ωστόσο και τις επόμενες μέρες θα γίνονται παρεμβάσεις έως ότου ολοκληρωθούν οριστικά οι τελευταίες εργασίες και αποκατασταθεί εξ’ ολοκλήρου η κυκλοφορία.

«Ο συγκεκριμένος χώρος είχε μείνει με την εργοταξιακή του μορφή από τον Δεκέμβριο του 2007. Οπότε, είναι πάρα πολύ σημαντικό το να έρχεται κάποιος δεκαπέντε χρόνια μετά και να επαναφέρει την τάξη στην πόλη», δήλωσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος και πρόσθεσε ότι «τον τελευταίο καιρό λύνονται μεγάλες εκκρεμότητες του μετρό στην πόλη, με εξαίρεση τον σταθμό της Βενιζέλου, που όμως κι εκεί προχωράμε με πάρα πολύ γρήγορο ρυθμό και εντός των προσεχών ημερών ξεκινούν οι αυστηρά και αποκλειστικά κατασκευαστικές εργασίες του σταθμού με την ολοκλήρωση των αρχαιολογικών εκκρεμοτήτων που υπάρχουν».

Το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα απομακρύνονται οι λαμαρίνες σε πολλά σημεία της πόλης και αποκαθίσταται η κυκλοφορία των οχημάτων, ανοίγουν τα πεζοδρόμια και απελευθερώνεται η αγορά, σχολίασε από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. «Εκεί που παίρναμε μέτρα για τους “μετρόπληκτους” και μειώναμε τα τέλη (ανταποδοτικά, καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού), τώρα είμαστε σε θέση να τους παραδώσουμε περισσότερο χώρο και μια πόλη ακριβώς όπως τη θέλουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά. Τόνισε ακόμη πως έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης ένα πολύ σημαντικό έργο για την πλήρη αποκατάσταση και ανάπλαση όλων των γειτονιών γύρω από το μετρό. «Αναφερόμαστε κυρίως στον άξονα της Εγνατίας Οδού, αλλά όχι μόνο εκεί, ώστε οι γειτονιές αυτές, όχι μόνο να αποκατασταθούν, αλλά να έχουν ελκυστικότερο πρόσωπο, να είναι ακόμη πιο ανταγωνιστικές, έτσι ώστε η Θεσσαλονίκη να κλείσει αυτό το μεγάλο κύκλο, βγαίνοντας ακόμη πιο όμορφη», δήλωσε ο κ. Ζέρβας.

Σημειώνεται ότι στην οδό 26ης Οκτωβρίου έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εργασίες σήμανσης και ρύθμισης των φωτεινών σηματοδοτών, προκειμένου να βοηθήσουν τους οδηγούς να επανέλθουν στο σχέδιο αμφίδρομης κυκλοφορίας που ίσχυε πριν από δεκαπέντε χρόνια, ενώ τις επόμενες μέρες στην ευρύτερη περιοχή θα εκτελούνται εργασίες διαγράμμισης κατά τις νυχτερινές ώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ