Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Τα fake news για τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη

Ρoή Ειδήσεων

Από την Κυριακή το μεσημέρι το θέμα που μονοπωλεί είναι τα γεγονότα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Και ενώ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει ήδη διατάξει ΕΔΕ για τα επεισόδια με το Συνήγορο του Πολίτη να είναι ήδη ενημερωμένος, πολλοί προσπαθούν – επιστρατεύοντας fake news – να διαστρεβλώσουν τα όσα διαδραματίστηκαν στην Νέα Σμύρνη, για δικούς τους σκοπούς.

Ας δούμε ενδεικτικά κάποια fake news που κυκλοφόρησαν αυτές τις ημέρες στο διαδίκτυο:

1) Η φωτογραφία με τα χτυπήματα στην πλάτη:

Μία φωτογραφία με χτυπήματα από γκλομπ στην πλάτη που υποτίθεται πως δέχτηκε κάποιος στη Νέα Σμύρνη την Κυριακή. Η φωτογραφία αυτή αναπαράχθηκε από πολλούς, συμπεριλαμβανομένου και της δημοσιογράφου Έλενας Ακρίτα:

Τελικά η φωτογραφία αποδείχτηκε ότι είναι από τα επεισόδια που έγιναν στη Χίο τον Φεβρουάριο του 2020. Η Έλενα Ακρίτα έσβησε από την αρχική ανάρτησή της την τοποθεσία και την προχθεσινή ημερομηνία, αλλά η φωτογραφία έμεινε εκεί.

 

2) Οι αυτόπτες μάρτυρες:

Τα όσα διαδραματίστηκαν έσπευσαν να περιγράψουν με γλαφυρό τρόπο 2 αυτόπτες μάρτυρες. Όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, ο ένας είναι δημοτικός σύμβουλος της Νέας Σμύρνης με την Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης –ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ.

 

3) Στοχοποιήθηκαν αστυνομικοί που δεν είχαν καμία σχέση με τα επεισόδια:

Μετά από τα γεγονότα, διακινήθηκε στο διαδίκτυο φωτογραφία με τον αστυνομικό που υποτίθεται πως χτυπούσε κόσμο. Μάλιστα δε δίστασαν να βγάλουν και φωτογραφίες με τα παιδιά του και να τον απειλούν ευθέως.

Ύστερα από το σάλο που προκλήθηκε, ο εν λόγω αστυνομικός με ανάρτησή του στο facebook γνωστοποίησε πως δεν έχει καμία σχέση με τα γεγονότα, καθώς έχει πάρει μετάθεση εδώ και καιρό σε επαρχιακή πόλη και πως θα κινηθεί νομικά αν συνεχιστεί η παραφιλολογία γύρω από το όνομά του.

4) Ο “οικογενειάρχης” που δέχτηκε επίθεση:

Διακινήθηκε έντονα στο διαδίκτυο πως οι αστυνομικοί στη Νέα Σμύρνη επιτέθηκαν σε φιλήσυχους οικογενειάρχες, και πως θύμα της αστυνομίας ήταν ένας από αυτούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, όμως, ο εν λόγω “οικογενειάρχης” προσπάθησε να αρπάξει οπλισμό αστυνομικού ενώ έχει εμπλακεί σε επίθεση στο υπουργείο Υγείας υπέρ του Κουφοντίνα.

πηγή: omadaalithias.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ