Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022

“Τα 10 μπουζούκια της ΔΟΜΝΑΣ” επανήλθαν με μια συναυλία αφιέρωμα σε κορυφαίους Έλληνες συνθέτες

Ρoή Ειδήσεων

Δέκα μπουζούκια ένωσαν τις δυνάμεις τους, συγχρόνισαν τους ρυθμούς τους και γέμισαν με τον πλούσιο ήχο τους τον χώρο, μα πιο πολύ τις καρδιές των εκατοντάδων ανθρώπων που έσπευσαν να παρακολουθήσουν τη συναυλία τους.

Ο λόγος για “Τα 10 μπουζούκια της ΔΟΜΝΑΣ” και για τη συναυλία που έδωσαν – για καλό σκοπό – το βράδυ της Τετάρτης 22 Ιουνίου, στο Αθλητικό Πάρκο Ευόσμου. Μια συναυλία αφιέρωμα στους ΄Έλληνες συνθέτες που θεωρείται βέβαιο πως άφησε το αποτύπωμά της στην καλοκαιρινή πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης.

Δίπλα τους, σε ρόλο ενισχυτικό ένας παρουσιαστής- αφηγητής και ένας μπαγλαμάς, μία κιθάρα, ένα κόντρα μπάσο και ένα καχόν.

Η παρέα του μπουζουκίστα και συνθέτη Γιάννη Καρασάββα, του ανθρώπου που στα τέλη του 2018 “συνέλαβε” την ιδέα δημιουργίας του σχήματος, μέσα στην ιστορική ταβέρνα της “ΔΟΜΝΑ” της Άνω Πόλης (εξού και τ΄ όνομα), ξεσήκωσε το κοινό. Σε αυτό συνέβαλαν με τις “δυνατές” φωνές τους η Σίσσυ Ηλιάδου και ο Βαγγέλης Αντωνίου οι οποίοι έκαναν το “ποτήρι του ενθουσιασμού” να ξεχειλίσει!

Ευχάριστη νότα στο κλείσιμο της βραδιάς αποτέλεσε η παρουσία του Βασίλη Μπρατσινάκη αλλά και τριών ακόμη καλλιτεχνών, του Κωνσταντίνου Καραγέλη, της Μπάτμαν Ρόμποκοπ και του Σταύρου Τσότογλου.

Να σημειωθεί ότι η συναυλία είχε και ένα κοινωνικό προφίλ καθώς μέρος των εσόδων θα δοθούν για την ενίσχυση τριών σχολείων ΑΜΕΑ της περιοχής. Τον χώρο της συναυλίας παραχώρησε δωρεάν ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, συμβάλλοντας με τον τρόπο του στη διπλή διάσταση της εκδήλωσης.

Επόμενοι συναυλιακοί σταθμοί των 10 μπουζουκιών της ΔΟΜΝΑΣ κατά την περίοδο του καλοκαιριού είναι οι εξής:

-Στις 6 Αυγούστου εμφανίζονται στο Sani Festival, συνοδεύοντας μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής: Μανώλη Μητσιά, Χρήστο Θηβαίο, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Πέννη Μπαλτατζή

-Στις 24 Αυγούστου, στην πλαζ Αρετσούς, “Τα 10 μπουζούκια της ΔΟΜΝΑΣ” ανοίγουν το φεστιβάλ “Παρα θιν αλός” του Δήμου Καλαμαριάς.

-Στη 1 Σεπτεμβρίου εμφανίζονται στο Θέατρο Κήπου, στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Καλοκαιριού του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε μια συναυλία αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη.

 

 Δείτε ένα στιγμιότυπο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ