Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

Συνταγή μολοχίας το φαγητό που ξετρέλανε τους αιγυπτιώτες Έλληνες και όχι μόνο !!!

Ρoή Ειδήσεων

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αρνάκι γάλακτος
1 πακέτo κατεψυγμένη μολοχία η 1,5 κιλό φρέσκια ψιλοκομμένη.
2 μεγάλα κρεμμύδια
5-6 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές φυτίνη
1 με 1,5 κουταλίτσες κοπανισμένο κόλιανδρο
12 μεγάλες κούπες ζωμό

Εκτέλεση

Βράζουμε το αρνάκι μέχρι να μαλακώσει
Αφαιρούμε τα κρεμμύδια και σουρώνουμε την σούπα
Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη μολοχία στον ζωμό κι αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις περίπου 5 λεπτά . Σε ένα μικρό τηγανάκι καίμε το βούτυρο, το πολτοποιημένο σκόρδο και τον κόλιανδρο (kousbara) έως ότου πάρουν χρώμα. Τα ρίχνουμε στην σούπα και σκεπάζουμε αμέσως να αρωματιστεί.
Σερβίρουμε με αιγυπτιακό πιλάφι.

Υ.Γ.1 Δοκιμάστε την με μόνο μια «κότα αλανιάρα» που τελευταίως υπάρχει στα περισσότερα σούπερ μάρκετ. Γίνεται υπέροχη!

Υ.Γ. 2 – ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΗ ΜΟΛΟΧΙΑ :’Εκανα και αποξηραμένη μολοχία και δεν περίμενα να γίνει τόσο νόστιμη! ‘ Εκανα όμως το κόλπο που μου είπε μια φίλη δηλαδή να την αφήσω σε νερό να μαλακώσει από το βράδυ κι έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις.
α) Πρώτα πρέπει να την καθαρίσουμε από τα μικρά κοτσανάκια που έχουν απομείνει αν βέβαια υπάρχουν στην δική σας συσκευασία.
β) Να την θρυμματίσουμε πριν την βάλουμε στο νερό γιατί αλλιώς παραμένουν ακέραια τα φύλλα της. Εγώ την έπαθα! – όμως μετά την έβαλα στο μπλέντερ κι όλα καλά!
γ)Πρέπει να βράσει πολύ καλά κι όχι μόνο πέντε λεπτά όπως η φρέσκια. Την έβαλα στην χύτρα ταχύτητος γιατί παρέμεναν τα φύλλα αρκετά σκληρά.

Να την κάνετε κι εσείς. Είναι υπέροχη ακόμα και αποξηραμένη!.

Πηγή Αναμνήσεις από την Αίγυπτο- Ιστορίες από παππού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ