Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Συνεχίζεται η διάθεση των έργων της Ουκρανής ζωγράφου Oksana Panchyshena στην Chalkos Gallery για καλό σκοπό

Ρoή Ειδήσεων

Η Chalkos Gallery συνεχίζει να φιλοξενεί τη δουλειά της Ουκρανής ζωγράφου Oksana Panchyshena που αποτελείται από σαράντα έργα ακουαρέλας μέχρι τις 28 Μαΐου. Το 100% των εσόδων από την πώληση των έργων που θα διατίθενται στον χώρο της γκαλερί (Ιουστινιανού 21, δίπλα στην Παναγία Χαλκέων), σε συμβολική τιμή προορίζεται για την ανακούφιση των Ουκρανών θυμάτων του πολέμου μέσω του “Save Chernomorsk”.

Το κοινό μπορεί να επισκεφθεί την γκαλερί Τρίτη – Παρασκευή από τις 18:00 – 20:30, και Σάββατο  11:00 – 14:00 μέχρι τις 28 Μαΐου.

 

Γράμμα από την Ουκρανία

 

Αγαπητοί Έλληνες φίλοι! Αληθινοί φίλοι! Όπως λέει και η παροιμία, ο φίλος στην ανάγκη φαίνεται. Όταν η θλίψη ήρθε στη χώρα μου, μας δώσατε χέρι βοηθείας. Σας ευχαριστώ γι’ αυτό από τα βάθη της καρδιάς μου!

 

Είμαι ζωγράφος, σε όλη μου τη ζωή θαυμάζω τον υπέροχο κόσμο που μας περιβάλλει και προσπαθώ να τον εκφράσω με τη ζωγραφική μου. Αν και δεν έχω επισκεφθεί ποτέ τη χώρα σας, ξέρω ότι είναι όμορφη! Ελπίζω πραγματικά να καταφέρω μια μέρα να δείξω την ομορφιά της Ελλάδας στα έργα μου.

 

Τώρα προσπαθώ να συνεισφέρω όσο περισσότερο μπορώ στη στήριξη της χώρας μου. Έχω 40 έργα μου που ελπίζω να αγγίξουν την καρδιά σας και να στολίσουν το σπίτι σας. Όλα τα έσοδα από την πώλησή τους θα διατεθούν για την υποστήριξη όλων όσοι έχουν μεγάλη ανάγκη κατά τη διάρκεια της σκληρής περιόδου του πολέμου. Αυτή θα είναι η κοινή μας συνεισφορά: στο καλό, στη φιλία.

 

Ελπίζω ότι σύντομα θα μπορέσω να κάνω ξανά αυτό που αγαπώ -να μάθω σε παιδιά και ενήλικες να ζωγραφίζουν και να ανοίγουν τον υπέροχο εσωτερικό τους κόσμο. Μου λείπουν οι μαθητές μου -έγιναν πρόσφυγες και έφυγαν για το εξωτερικό. Μου λείπουν οι βόλτες μου στην παραλία της Μαύρης Θάλασσας -είναι ναρκοπέδιο πλέον. Μου λείπουν εκθέσεις, συναντώ φίλους καλλιτέχνες -η κανονική μας ζωή σταμάτησε στις 24 Φεβρουαρίου. Μου λείπει το τραγούδι – τώρα νιώθω διαρκώς ένα πιάσιμο στο λαιμό μου. Μου λείπουν τα ταξίδια, μου αρέσουν τόσο πολύ.

 

Πιστεύω όμως ότι η συνεισφορά του καθενός μπορεί να αλλάξει την εξέλιξη των πραγμάτων προς το καλύτερο.

 

Oksana Panchishena | Оксана Панчишена

 

Ζωγράφος

 

 ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

To Chernomorsk είναι μια πόλη δυτικά της Οδησσού. Από τις 24 Φεβρουαρίου 2022 η ζωή σταμάτησε. Μόνο μέλημα των ανθρώπων που θα βρουν φάρμακα και τρόφιμα αλλά και πως θα οργανώσουν την άμυνα της πατρίδας τους. Οι κάτοικοι όλων αυτό τον καιρό στήνουν δικτυα στην πόλη ώστε να μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους και να στηρίζουν τους πιο αδύναμους.

Η Oksana Panchishena (Оксана Панчишена) είναι ζωγράφος και διαθέτει 40 υδατογραφίες για τη συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά τροφίμων και φαρμάκων. Μπορείτε να επιλέξετε μία από τις υδατογραφίες της Oksana και να καταθέσετε τη δωρεά σας (50 ευρώ το ελάχιστο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση του δικτύου «Save Chernomorsk». Με την προσκόμιση του παραστατικού, παραλαμβάνετε το έργο.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ