Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023

Συνέντευξη του Φαήλου Κρανιδιώτη στο περιοδικό Πατρινόραμα Μαρτίου

Ρoή Ειδήσεων

Κύριε Κρανιδιώτη, ποιοι κίνδυνοι θεωρείτε ότι ελλοχεύουν για τη χώρα μας, από τον διάλογο που ξεκινάμε με την Τουρκία;

​«Πρώτα απ’ όλα απαιτείται επίγνωση ποιος είναι ο συνομιλητής μας. Η Τουρκία δεν είναι ένα φυσιολογικό δημοκρατικό κράτος, που σέβεται το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι ένα επεκτατικό ισλαμοφασιστικό κράτος, ένοχο Γενοκτονίας Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων, που δεν τιμωρήθηκε ποτέ γι’ αυτά, ένοχο μαζικών συνεχών παραβιάσεων των δικαιωμάτων και δικών του πολιτών, Κούρδων, Αλεβιτών και άλλων. Κατέχει παράνομα την Κύπρο, την απειλεί συνεχώς με λόγια και πράξεις, μας απειλεί στο Αιγαίο και στην Θράκη, όπου χρησιμοποιεί το τουρκικό Προξενείο, που έπρεπε να κλείσει χθες, ως κέντρο ανθελληνικής αποσχιστικής δράσης.
Ο Ερντογάν είναι περιτετμημένος Αδόλφος, λίγο πιο γκροτέσκος, με αισθητική από το Ζεφύρι, αλλά το ίδιο επικίνδυνος. Είναι ο μέντορας και υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους, ο σφαγέας των Γιαζίντι και Κούρδων και στην Συρία και έχει δημοσίως ομολογήσει την εργαλειοποίηση της λαθρομετανάστευσης ως όπλου ισλαμικού εποικισμού, αποσταθεροποίησης και εκβιασμού της Ελλάδας και της Ε.Ε. Απειλεί ακόμη και την Γαλλία και το Ισραήλ, κάτι που δείχνει και αρχές παραφροσύνης.
Αυτή είναι η Τουρκία και δεν υπάρχει κάποια άλλη, με δημο κρατική νομιμοποίηση, που να διέπεται από λογική και σεβασμό στο δίκαιο. Αυτή η πραγματικό τητα αγνοείται  σκοπίμως  από  την φωλέα των πουρκουάδων, το ΕΛΙΑΜΕΠ και τον «πελάτη» του,  το Μαξίμου, που ψωνίζει από κει κάτι περίεργους τύπους, που μας εξηγούν με δώδεκα διαφορετικούς τρόπους γιατί πρέπει να πηγαίνουμε μόνο όπισθεν.»

«Η διαπραγμάτευση λοιπόν με τον ισλαμιστή Χίτλερ σε ένα δικό μας Μόναχο και υπό συνεχείς έμπρακτες απειλές, μόνο κινδύνους έχει, διότι εκπέμπει αδυναμία. Υπάρχει φυσικά και ο άλλος τρόπος, με  τον οποίο εγώ επέλεγα. Να πάμε στο τραπέζι και να θέσουμε στους Τούρκους τις δικές μας διεκδικήσεις:
1) Να ζητήσουμε αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής από την Κύπρο και αποζημίωση των προσφύγων, των τραυματιών, των συγγενών των νεκρών και των Αγνοουμένων και της ίδιας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
2) Να αναγνωρίσει η Τουρκία την Γενοκτονία των Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων και να τιμήσει ηθικά και εμπράκτως την μνήμη των θυμάτων.
3) Να ζητήσουμε αποκατάσταση των δικαιωμάτων του Ελληνισμού της Πόλης, της Ίμβρου και της Τενέδου, που υπέστησαν διωγμό, κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάννης.
4) Να επαναφέρει την Αγία Σοφία στο πρότερο καθεστώς και να σεβαστεί όλα τα μνημεία του Έθνους μας και της Χριστιανοσύνης που βρίσκονται στην Επικράτεια της,
5) Να παύσει κάθε εχθρική δραστηριότητα στην Θράκη, στο Αιγαίο και στην Κύπρο, καθώς και τον αποστθεροποιητικό της ρόλο στον Καύκασο, στην Λιβύη και στην Συρία.
6) Να αποδώσει αυτονομία στους Κούρδους. Παράλληλα να δηλώσουμε πως θα αναδείξουμε αυτά  τα ζητήματα στον ΟΗΕ και  στην Ε.Ε., παντού και να το κάνουμε. Πιθανώς να χάσουμε τον Καλίν και μερικούς Τούρκους   διπλωμάτες και υπουργούς από εγκεφαλικό, αλλά είναι καιρός να πετάξουμε στα σκουπίδια την ψοφοδεή στάση του κατευνασμού και του “δεν διεκδικούμε τίποτα”. Διεκδικούμε τα πάντα, όλα όσα μας ανήκουν από την Ιστορία και το Διεθνές Δίκαιο και οφείλουμε να χτίσουμε την ισχύ και την βούληση να τα διεκδικήσουμε. Έτσι οι Τούρκοι θα μάθουν πως το ραβδί, έχει δυο άκρες.»

Έπρεπε η Ελλάδα να είχε αντιδράσει δυναμικά, στις προηγηθείσες επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας ή θεωρείτε ενδεδειγμένες τις διπλωματικές κινήσεις και την κατευναστική πολιτική που ακολούθησε η Κυβέρνηση;

«Η κυβέρνηση ορθά εκμεταλλεύεται τον χρόνο και συσσωρεύει ισχύ, συνάπτει συμμαχίες. Η προμήθεια των Rafale, η πρόοδος για τις φρεγάτες Μπελάρα, η βαθιά σχέση με την Γαλλία, το Ισραήλ, την Αίγυπτο τα ΗΑΕ και άλλες χώρες είναι ορθές πολιτικές, που όλοι οι εχέφρονες θα στηρίξουμε. Η διεθνής πολιτική δεν  είναι  τσαμπουκάς  σε αλάνα. Πρέπει να αποκτήσου- με πολλαπλασιαστές ισχύος, ήτοι όπλα νέας γενιάς και οι συμμαχίες που συνάπτουμε να ολοκληρωθούν με ρήτρα αμοιβαίας στρατιωτικής συνδρομής σε περίπτωση επίθεσης από τρίτη χώρα. Απλά οφείλουμε να είμαστε διπλά προσεκτικοί να μην εκπέμπουμε μήνυμα αδυναμίας διότι τότε κινδυνεύουμε να μπει στον πειρασμό η Τουρκία να μας επιτεθεί. Δεν υπάρχει δίλημμα «διαπραγματεύσεις ή πόλεμος», είναι ανιστόρητο, ψευδές και πρόσχημα ενδοτισμού. Το αληθές δίλημμα είναι «αποτροπή ή πόλεμος» αλλά δεν το διδαχτήκανε οι ΕΛΙΑΜΕΠιτζήδες σε κανένα πανεπιστήμιο ή ήταν κουμπούρες στο μάθημα. Η κυβέρνηση στην γραμμή της αποτροπής, της αντίστασης στον τουρκικό επεκτατισμό, θα μας βρει όλους μαζί. Αν ο Κυριάκος πειστεί να πάει στα Σούσα, δεν θα τον ακολουθήσει ούτε το κόμμα του. Το ξαναλέω: διχασμένοι φτάσαμε κάποτε έξω από την Άγκυρα, ενωμένοι λοιπόν μπορούμε τα πάντα. Σίγουρα να κρατήσουμε τους Τούρκους στην θέση τους. Οι Τούρκοι είναι σιγουρατζήδες, διαπρέπουν κατά αμάχων, αιχμαλώτων, διαλυμένων αντιπάλων και έχουν αταβιστικό φόβο για μας. Να τους τον επιβεβαιώσουμε με την ισχύ, τις συμμαχίες και την αποφασιστικότητα μας. Το κόμμα του πολέμου, αυτοί που ίσως τον φέρουν, είναι οι πουρκουάδες της ηττοπάθειας.»

Τι κρύβουν οι αξιώσεις της Τουρκίας για τους Μουσουλμάνους της Θράκης; Ποιο είναι το ύπουλο σχέδιο που εξυφαίνει ο Ερντογάν; Φοβόσαστε «κοσοβοποίηση» της Θράκης;

«Η Τουρκία πάντα εξαγγέλλει τους στόχους της και αναμένει συνθήκες, να μας βρει μπόσικους,  για  να υλοποιήσει τα σχέδια της. Ο πρώτος στόχος της είναι, αναθεωρώντας την Λωζάνη, να δεχθούμε όλη την μειονότητα ως «τουρκική», μετά η αυτονομία και μετά η ενσωμάτωση της, ο ακρωτηριασμός της Ελλάδας. Οφείλουμε να τελειώσουμε με την σχιζοφρενική πολιτική να επιτρέπουμε οι Τούρκοι να εκτουρκίζουν Έλληνες πολίτες που δεν είναι Τούρκοι, του Πομάκους και τους μουσουλμάνους Αθίγγανους, χρησιμοποιώντας την φιδοφωλιά του προξενείου της Κομοτηνής, ένα δίκτυο μπράβων, πρακτόρων και χρήματος. Πρακτικά να κλείσου- με το Προξενείο για την ιταμή του δράση, να τσακίσουμε το δίκτυο του από μπράβους, να αναδείξου- με την Πομακική ταυτότητα, την γλώσσα, τις παραδόσεις τους, με υποτροφίες, επιστημονική έρευνα, να μεταθέσουμε στην περιοχή τους καλύτερους δημοσίους υπαλλήλους, το ίδιο για τους Αθίγγανους, και ελληνική παιδεία για όλους, παράλληλα με ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και αυστηρή καταστολή των  ανθελληνικών  στοιχείων με αποσχιστική δράση. Και φυσικά στήριξη και αύξηση του χριστιανικού στοιχείου. Και να υπενθυμίσουμε στους Τούρκους πως πάντα υπάρχει η αρχή της αμοιβαιότητας. Πού είναι σήμερα ο Ελληνισμός της Πόλης, της Ίμβρου, της Τενέδου; Πόσοι ήταν και πόσοι έμειναν; Γιατί μας τα παραζαλίσανε και μόνο αμυντικά απαντάμε. Εάν δείξουμε αυστηρότητα και συνέπεια, δεν φοβάμαι τίποτα.»

Λένε κάποιοι ότι κάτω από το τραπέζι,  έχει  ήδη  συμφωνηθεί  ο διαμοιρασμός και η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο;

​«Μοίρα του ανθρώπου ο χαρακτήρας του. Εγώ συμπληρώνω και οι πεποιθήσεις του. Μπορεί κάποιοι να μπαίνουν σε πειρασμούς, έχει μαζέψει ο Πρωθυπουργός κάτι περίεργους τύπους γύρω του, με απόψεις κόντρα και στην πλειοψηφία της βάσης της ΝΔ και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Δεν πιστεύω πως πάσχει από αυτοκτονικό ιδεασμό. Θυμίζω, η πολιτική του κατά την κρίση στον Έβρο είχε αποδοχή πάνω από 92%!
Στην γραμμή της αντίστασης, των συμμαχιών και της αποτροπής, όλοι θα είμαστε πλάι στην κυβέρνηση, ώμο με ώμο, χωρίς μεμψιμοιρίες, πλην των γνωστών «πυροβολημένων» της αριστεράς. Στην γραμμή του ενδοτισμού, του Τσάμπερλεν, του Νταλαντιέ και της ήττας, θα μείνει με τον Ντόκο και τον Τσούκαλη στην πιο κακόφημη σελίδα της Ιστορίας. Έδειξε πως είναι ικανότερος από ό,τι έλεγε η εναντίον του προπαγάνδα και θα έχει την φιλοδοξία της υστεροφημίας και παρά τις ψευδαισθήσεις που είχε, έχει αντιληφθεί πως αυτό το θηρίο δεν εξημερώνεται ταΐζοντας Ελλάδα.»

Η εκλογή Μπάιντεν, μπορεί να αναχαιτίσει την επιθετική πολιτική της Τουρκίας και να«συμμορφώσει» τον Ερντογάν;

​«Ποτέ δεν πρέπει να βασιζόμαστε σε αυτά. Και ο ίδιος ο Μπάϊντεν σε κρίση ειλικρίνειας θα μας έλεγε «all politics are local politics». Το Ισραήλ έχει ήδη κατατάξει την Τουρκία ως απειλή, εχθρική δύναμη. Εάν ο Ερντογάν με την αμετροέπεια της επιθετικότητας του καταφέρει να κάνουν το ίδιο και οι ΗΠΑ, τότε θα είναι ο «σουλτάνος» που θα φέρει τον τελευταίο διαμελισμό της Τουρκίας.»

Πώς έχει διαμορφωθεί σήμερα η κατάσταση για τη χώρα μας, μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών; Μπο- ρούσε, αν ήθελε, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη να αμφισβητήσει εμπράκτως τη Συμφωνία;

«Κάθε διεθνής ή διακρατική συμφωνία όταν την παραβιάζει ο αντισυμβαλλόμενος και είναι λεόντειος, μπορεί να καταγγελθεί. Αυτό έπρεπε να κάνουμε. Η ηγετική ομάδα της ΝΔ δεν πιστεύει στο ζήτημα. Είναι σε γραμμή των πουρκουάδων του ΕΛΙΑΜΕΠ. Είπαν ψέματα προεκλογικά, εκείνες τις αστειότητες πως δεν καταγγέλλεται η συμφωνία, αλλά τάχα θα αγωνιστούν να αναθεωρηθεί το περί γλώσσας και εθνικότητας. Τρίχες. Πήραν την εξουσία και σφυρίζουν κλέφτικα. Θυμηθείτε το πρόγευμα Σπυράκη με Ζάεφ. Σανό για τους δεξιούς, μην λοξοδρομήσουν στην κάλπη. Διαβεβαίωναν του Σκοπιανούς να μην ακούν τι λένε, ήταν για τα μάτια των ψηφοφόρων.
Ο Μητσοτάκης ήταν ευτυχής που ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε την βρωμοδουλειά. Θα είχε πει ναι, αν δεν αντιλαμβανόταν τον κίνδυνο διάσπασης της ΝΔ. Τα τεράστια πλήθη των συλλαλητηρίων σόκαραν την Πειραιώς. Τώρα όμως τελείωσε η κοροϊδία. Θυμίζω δε πως η αθλιότητα των Πρεσπών στοίχισε στον Τσίπρα την εξουσία. Πρέπει να καταγγείλουμε την συμφωνία και να απαιτήσουμε πλήρη αποδοχή των όρων μας, για να έχουν την πλήρη διπλωματική και οικονομική στήριξη μας.
Έτσι κι αλλιώς σε λίγο η δημογραφία του κρατιδίου θα στείλει στην χωματερή το κατασκεύασμα του σλαβικού «μακεδονισμού» και τότε θα πρέπει να μιλήσουμε με τους Βούλγαρους, Αλβανούς και Σέρβους.

Ακούγονται σενάρια για την κυοφορία νέου δεξιού κόμματος. Ποιος θα είναι ο ρόλος και η θέση της «Νέας Δεξιάς» σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

«Όπως είχαμε ανακοινώσει προ ολίγων εβδομάδων συγκροτήσαμε συνασπισμό κομμάτων με την Δημιουργία Ξανά του Θάνου Τζήμερου. Το όνομα του «ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΔΗ- ΜΙΟΥΡΓΙΑ». Κρατάμε έκαστο κόμμα την αυτονομία του και συνεργαζόμαστε με κοινές εκλογικές λίστες για την υλοποίηση ενός κοινού προγράμματος. Πρότεινα ο ίδιος και ο Θάνος θα είναι επικεφαλής, για να τελειώσουμε με το ζήτημα που πάντα υπονόμευε τις συμμαχίες, το ποιος θα είναι επικεφαλής. Η συνεργασία μας είναι και θα παραμείνει άψογη. Και οι δυο διαπιστώσαμε πως έπρεπε να το είχαμε κάνει από καιρό.
Τώρα είμαστε σοφότεροι και η συ- νεργασία μας θα λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής για να μπούμε στην Βουλή και να αποκτήσει η χώ- ρα μια φωνή σύγχρονης πατριωτικής λογικής. Το ανακοινώσαμε και επισήμως στις 15/2 στην κοινή μας διαδικτυακή συνέντευξη, όπου παρουσιάσαμε την Διακήρυξη μας και τις Αρχές μας.
Με τον Θάνο, χωρίς να μιλάμε, είχαμε έναν συντονισμό, τον οποίο έφερε η πραγματικότητα, η κοινή λογική, το δημόσιο και το εθνικό συμφέρον. Διαπιστώσαμε πως σε πολλά θέματα, όπως το λαθρομεταναστευτικό, την αντιμετώπιση του τουρκικού επεκτατισμού, την ανομία και βία της αριστεράς, την ολολκληρωτική επέλαση του «δικαιωματισμού», την εγκληματικότητα, τον εξορθολογισμό της φορολογίας και του κράτους, λέγαμε τα ίδια πράγματα.
Όσο δε συζητάμε καταλήγουμε σε όλο και περισσότερα σημεία σύγκλισης. Έχουμε επίσης και ορισμένα προσωπικά κοινά χαρακτηριστικά. Ζούμε κι οι δυο μας από την εργασία μας, δεν ήμασταν, ούτε είμαστε, κρατικοδίαιτοι, είμαστε επί χρόνια συνεπείς σε ό,τι λέμε, χωρίς να χαϊδεύουμε αυτιά και έχουμε μια ευθύτητα που σοκάρει τους μαθημένους στην “γλώσσα” του Γκρούεζα, ευπρόσδεκτη όμως σε όσους θέλουν πια την αλήθεια κι ας κόβει σαν ξυράφι.
Θα πορευτούμε με το δίδυμο πρόβλημα – λύση και όχι με το κομματικό συμφέρον και ιδεολογήματα που δεν έλυσαν ποτέ ούτε μισό πρόβλημα. Τέλος, με τον Θάνο μοιραζόμαστε και μια κοινή αίσθηση του χιούμορ, κάτι που κάνει την συνεργασία μας ακόμη πιο ευχάριστη. Συνεργάζομαι επιτέλους με έναν ευφυή άνθρωπο, με ανοιχτό μυαλό, που τηρεί τον λόγο τιμής του και αυτό είναι τεράστιας σημασίας. Θα διδάξουμε και μια κουλτούρα συνεργασίας, όπου εργαζόμαστε άοκνα για όσα συμφωνούμε, συζητάμε καλόπιστα για όσα τυχόν διαφωνούμε, κι αν δεν βρούμε κοινή θέση, που θα βρούμε, κρατάει ο καθένας την θέση του και συνεχίζου- με να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο για την ευόδωση του προγράμματος μας. Και αυτό που σίγουρα δεν θα κάνουμε είναι να αντιπολιτευτούμε μικρομματικά την ίδια την χώρα. Θα είμαστε ανελέητοι σε ό,τι βλάπτει την Πατρίδα,, θα στηρίξουμε ό,τι την ωφελεί, την κάνει ισχυρότερη και ευημερούσα.»

Πώς κρίνετε το πλαίσιο εορτασμού των 200 ετών από την κήρυξη της Επαναστάσεως και τον ρόλο της Κας Γιάννας Αγγελοπούλου;

«Εάν μας βλέπουν από ψηλά ο Γιος της Καλογρηάς, ο Κολοκοτρώνης, ο Νικηταράς και τα παλληκάρια τους, θα θέλουν να αρπάξουν την πάλα και το γιαταγάνι και να κατέβουν να τιμωρήσουν τα ρεζιλίκια που βλέπουμε. Είναι αδιανόητο στην 200η επέτειο της Επανάστασης να προβάλλονται από τον υποτιθέμενο φορέα που θα αποδώσει τις τιμές, εθνομηδενιστικές απόψεις και να έχουν μα- ζευτεί εκεί τόσοι Απόστολοι του Μαρασμού. Την επέτειο έπρεπε να την αναλάβουν η Ακαδημία Αθηνών και οι Ένοπλες Δυνάμεις, όχι κοσμικές κυρίες με πούρα ή μάλλον σε σωστή σειρά, οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Ακαδημία Αθηνών, διότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σάρκα από την σάρκα, αυθεντική συνέχεια του Επαναστατικού Στρατού των δωρητών της Ελευθερίας μας, των αγωνιστών  του  1821,  χωρίς  τους οποίους δεν θα υπήρχε ούτε Παιδεία, ούτε τίποτα. Και η πρώτη πράξη τιμής που θα έπρεπε να απονείμει η Πολιτεία στην μνήμη τους, είναι ξηλώσει από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης την ανθελληνική διδακτέα βιβλία, να την αντικαταστήσει με βιβλία που προάγουν την Φιλοπατρία και την Φιλοτιμία, τις αρχαιότερες αρετές μας που βάλλονται από τους μηδενιστές επίορκους, τους οποίους πρέπει να αποβάλλουμε από την Δημόσια Παιδεία , διότι παρανομούν και είναι ξένο σώμα, Το άρθρο 16 του Συντάγματος λέει πως σκοπός της δημόσιας παιδείας είναι η εθνική, ηθική και θρησκευτική διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Δεν μπορεί οι Έλληνες να πληρώ- νουν γενίτσαρους, για να κάνουν τα παιδιά τους γενίτσαρους. Οι Αγωνιστές της Επανάστασης πολέμησαν για να φτιάξουν έναν ελεύθερο εθνικό κράτος, όχι έναν πολτό όπου ο πατριωτισμός και η κοινή λογική θα βάλλονται από την ολοκληρωτική σχιζοφρένεια των εθνομηδενιστών.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ