Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Σημερινή καταγραφή υποψηφίων Δημάρχων στη Θεσσαλονίκη: 25/01/2023. Γράφει ο Μπροστινός

Ρoή Ειδήσεων

Όλοι περιμένουμε την απόφαση του Πρωθυπουργού για την ημερομηνία των εκλογών.
Λίγο πριν ή  μετά το Πάσχα ή ακόμη και αργότερα λίγη σημασία έχει.
Θα ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο με πολλά θέματα στην ατζέντα.

Από την άλλη έχουμε και τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, που ενώ δεν υπάρχει σύνδεση, σαφώς και τα αποτελέσματα των εθνικών θα επηρεάσουν τις επιλογές των κομμάτων.
Η μόνη ξεκάθαρη επιλογή είναι αυτή της Νέας Δημοκρατίας η οποία στηρίζει (δε γράφω θα στηρίξει, αφού το κάνει με πολλούς τρόπους εδώ και 3 χρόνια) το νυν Δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Από την άλλη φήμες και υποψήφιοι δήμαρχοι πάνε και έρχονται.

Άλλοι εκφράζουν πρόθεση άλλοι διαρρέουν στα καφενεία ότι θα κατέβουν, άλλοι αποσύρονται. Όπως το προέβλεψα ο Γιάννης Μπουτάρης δίνει υποστήριξη ανάλογα με το πως θα ξυπνήσει.

Θα κάνω μια προσπάθεια να καταγράψω τις υποψηφιότητες, αν και είναι πάρα πολύ δύσκολο αφού κάθε μέρα βγαίνουν καινούργιες.

Άρα όλο αυτό έχει μια αξία σήμερα Τετάρτη 25 Ιανουαρίου. Αύριο δεν ξέρω.

Πάμε λοιπόν:

Κωνσταντίνος Ζέρβας, επίσημη δήλωση για συνέχιση τετραετίας. Ανακοινώνει κάθε μέρα υποψήφιους. Πληροφορίες λένε ότι βρίσκεται στη δύσκολη φάση που πρέπει να αρνηθεί σε κάποιους. Το σημαντικό εδώ είναι ότι κατεβαίνει μαζί του όλη η ηγετική ομάδα: Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι, μέλη διοικητικών συμβουλίων κ.α.
Επίσης σημαντικό για τον Κωνσταντίνο είναι ότι ανακοινώνει και νέους επίδοξους δημοτικούς συμβούλους με μεγάλο αποτύπωμα στη πόλη μας. Σκληρή θα είναι η μάχη του σταυρού!

Διάβασα ότι ήδη ανακοίνωσε ο κύριος Νασιούλας και μας προετοιμάζει ότι θα πάρει σύντομα και στήριξη κόμματος. Δίπλα έχει φωτογραφία του Μπογδάνου. Λέτε? Εγώ πάντως, αν δε δω ανάρτηση της Αφροδίτης και 300000 like δε πιστεύω τίποτα.

Θανάσης Τζακόπουλος: Σε κάλεσμα δημοσιογράφων ανακοίνωσε και αυτός πρόθεση. Έξυπνος και παίκτης ο Σάκης. Έχει σχέδιο, αλλά υποψήφιο αυτόνομα δεν τον βλέπω.

Βασίλης Γάκης: Ανακοίνωσε σε τηλεοπτική εκπομπή πρόθεση. Σε προσωπικές συναντήσεις είναι πιο αποφασιστικός, αφού επιβεβαιώνει ότι θα κατέβει.

Σπύρος Πέγκας: Σε συγκέντρωση στελεχών του, ανακοίνωσε πρόθεση. Μπροστά ο κυρ Γιάννης άκουγε, ενω έχω πληροφορία πως έξω από την αίθουσα έκανε άγρα στελεχών για Σαββάκη. Τότε.. Σήμερα;

Ο Σπύρος θα ήταν μια καλή υποψηφιότητα αν μπορούσε να μαζέψει το κεντροαριστερό κομμάτι, αλλά δεν το βλέπω.

Σαββάκης: Έντονη ήταν η φημολογία ότι ετοιμάζεται. Ήταν να ανακοινώσει την κάθοδο στη γιορτή του, μέσα Ιανουαρίου, αλλά πληροφορίες λένε ότι αποσύρεται αφού περίμενε την στήριξη του Γιάννη Μπουτάρη και μάλλον κατάλαβε ότι ο κυρ Γιάννης θα αποφασίσει αρχές Οκτώβρη, άρα δε θα του έμενε χρόνος.

Αγγελούδης: Κάνει συναντήσεις, αφήνει να εννοηθεί ότι έχει ήδη στελέχη, προερχόμενα περισσότερο από το παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ. Είμαι σε θέση να ξέρω ότι πήρε πολλές αρνήσεις, αλλά αν δε ξέρεις τις θετικές απαντήσεις δε βγάζεις συμπέρασμα. Πάντως ούτε αυτός ανακοίνωσε επίσημα τίποτα. Δίπλα του μαθαίνω έχει κάποια βαριά ονόματα όπως του Αβραμόπουλου (είπαμε ΠΑΣΟΚ ). Πως μπορεί να χτυπήσει τη δημαρχία Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ να έχει στο πολεοδομικό 8% αυτός ξέρει. Το πρώην δεξί χέρι του Βενιζέλου ψήφο από αριστερά ή δεξιά δεν μπορεί να διεκδικήσει.

Σακισλόγλου: Ακούω καλά πράγματα για τον κύριο.
Προσπαθεί για τη στήριξη του Σύριζα, μαθαίνω είναι κοντά, θα ήταν μια τίμια κομματική λύση για τον Αλέξη.
Αν το αποφασίσει πρέπει τώρα να ξεκινήσει, γιατί αν ο Σύριζα σκέφτεται μια άλλη υποψηφιότητα πρέπει να περιμένει Ιούνιο μετά τις εθνικές,άρα πολύ λίγος χρόνος.

Δε μπορώ να μην αναφέρω και κάποιους που τελικά είτε ως διαρροή, είτε με δήλωση εξέφράσαν πρόθεση.

Τσαβλής: Ο πρόεδρος τελικά δήλωσε ότι θα κατέβει με όποιον θα είναι απέναντι στον Ζέρβα. Πρόεδρε δε σε βλέπω ούτε δημοτικό σύμβουλο στη νέα πενταετία.

Δημαρέλος: ακούστηκε ο Γιώργος ως μια λύση για το σύστημα Μπουτάρη, αλλά εκεί πρόλαβε ο Σπύρος (αν κατέβει).

Νικηφορίδης:  Και αυτός μέσω fb ανακοίνωσε ότι θέλει, αλλά βλέποντας και αυτός τις υποψηφιότητες ξεκίνησε κριτική, όχι για τη διοίκηση, όπως κάνει 3 χρόνια, αλλά για τους πιθανούς υποψήφιους…

Χαλιαμπάλιας: θα ήταν κρίμα να μην τον αναφέρω, αφού μόνος του αυτοανακηρύσσεται υποψήφιος σε συνεντεύξεις, αλλά κανείς δεν τον συμπεριλαμβάνει στη λίστα.
Μόνο γι’ αυτό έχει την συμπάθεια μου.

Και άφησα τελευταία την υποψηφιότητα του στενού μου φίλου του Δημήτρη Φίστα. Ίσως του πιο έξυπνου από όλους τους παραπάνω. Ο Δημήτρης αφήνει με πολύ έξυπνο τρόπο να ακούγεται το όνομα του, δεν το αρνείται, σαφώς και είναι πολύ δημοφιλής, περισσότερο από το 80% των άλλων. Περιμένω τις κινήσεις του, που όπως λέει τις έχει έτοιμες.

Σίγουρα ξέχασα κάποιους, ας με συγχωρέσουν.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι από όλους τους παραπάνω ελάχιστοι θα φτασουν στην τελική ευθεία.

Οι πιο πολλοί θα ενταχθούν σε άλλους συνδυασμούς. Με το νέο σύστημα πολλοί λίγοι θα εκλέγουν ως δημοτικοί σύμβουλοι.

Καλή επιτυχία σε όλους!
Μην ξεχνάτε κάθε μέρα που περνάει είναι μια χαμένη προεκλογική μέρα.

Ο Μπροστινός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ