Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του σωματείου Δράσης Νίκος Καπετανίδης με τίτλο: ” ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ”

Ρoή Ειδήσεων

Σε κλίμα συγκίνησης στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Lazart στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε με πλήρη επιτυχία η θεματική εκδήλωση του σωματείου Δράσης Νίκος Καπετανίδης με τίτλο:

” ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ”.

Με εισηγητές- παρουσιαστές τους:

Βασίλη Γιορανίδη ιστορικό.

Νίκο Ασλανίδη δημοσιογράφο.

Με την συνεργασία του Ποντιακού Πολιτιστικού συλλόγου Νικόπολης Θεσσαλονίκης.

✓Ο Βασίλης Γιορανίδης με την χρήση εποπτικών μέσων συνάρπασε το κοινό της εκδήλωσης με μεστό, άμεσο,ρέοντα και αντιληπτό λόγο φωτίζοντας την ιστορία Επιζησάντων της Γενοκτονίας που διεσώθησαν και έζησαν στην Τριανταφυλλιά Σερρών .

✓Με την βοήθεια συνεντεύξεων των μαρτύρων και αφήγηση των ημερολογίων τους οι θεατές έλαβαν γνώση των συγκλονιστικών γεγονότων που προκάλεσαν την εξάλειψη εκατοντάδων χιλιάδων αθώων κατά την διάρκεια της Γενοκτονίας.

✓Στην συνέχεια προβλήθηκε το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του αντιπροέδρου του σωματείου Δράσης Νίκος Καπετανίδης, Νίκου Ασλανίδη με τίτλο:

” Η Μπάντα”

✓Με πρωταγωνιστή τον Αλέξη Παρχαρίδη στον ρόλο του Γιάννη Παπαδόπουλου που υπήρξε μέλος της Δημοτικής φιλαρμονικής της Κερασούντας τα μέλη της οποίας εξαναγκάστηκαν από τον Τοπάλ Οσμάν, τον Χίμλερ της Ανατολίας, να παιανίζουν εμβατήρια την στιγμή των σφαγών, από τον εγκληματία κατά της Ανθρωπότητας,όργανο του Μουσταφά Κεμάλ.

✓Το ντοκιμαντέρ προκάλεσε ρίγη συγκίνησης και ζωηρά συναισθήματα στους θεατές που χειροκρότησαν με θέρμη και τις δύο παρουσιάσεις.

Παρόντες στην εκδήλωση οι Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης,οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ Γιάννης Αμανατίδης και Λεωνίδας Στολτίδης αντίστοιχα.

Οι εκπρόσωποι των βουλευτών Χάρη Καστανίδη και Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη,ο υποψήφιος δήμαρχος Ευόσμου Κορδελιού και χορηγός του σωματείου Δράσης Νίκος Καπετανίδης, Λευτέρης Αλεξανδρίδης,οι πρόεδροι των σωματείων Κω και Ωραιοκάστρου και πλήθος κόσμου.

Οι φωτογραφίες είναι προσφορά της εφημερίδας Εύξεινος Πόντος του δημοσιογράφου μέλους του σωματείου Δράσης Νίκος Καπετανίδης, Φόρη Πεταλίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ