Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Πίνακας του Van Gogh παρουσιάζεται για πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια

Ρoή Ειδήσεων

Ένας πίνακας του Vincent Van Gogh που απεικονίζει έναν δρόμο στο Παρίσι εμφανίζεται στο κοινό για πρώτη φορά, αφού πέρασε περισσότερα από 100 χρόνια πίσω από κλειστές πόρτες.

Ο πίνακας βρίσκεται στην ιδιοκτησία μιας γαλλικής οικογένειας σχεδόν από τότε που  ζωγραφίστηκε το 1887. Η Sotheby’s εκτιμά ότι θα μπορούσε να χτυπηθεί έως και οκτώ εκατομμύρια ευρώ (6,9 εκατομμύρια λίρες) όταν βγει σε δημοπρασία τον επόμενο μήνα.

Ο ειδικός του Van Gogh Martin Bailey είπε στο BBC News ότι είναι «η πρώτη φορά που μπορούμε να το δούμε σωστά». Μικρές αναπαραγωγές έχουν γίνει στο παρελθόν, συχνά σε ασπρόμαυρο. “Το συναρπαστικό είναι ότι πρόκειται για ένα πίνακα του Van Gogh που έχει κρυφτεί από τότε που βγήκε από το καβαλέτο του καλλιτέχνη”, δήλωσε ο κ. Bailey. Βρισκόταν πάντα σε ιδιωτικές συλλογές, έτσι μόνο οι ιδιοκτήτες και οι φίλοι τους το ήξεραν.

“Είναι μια ενδιαφέρουσα εικόνα γιατί πρόκειται για ένα μεταβατικό έργο μεταξύ των ολλανδικών χρόνων του Βαν Γκογκ, όταν ζωγράφιζε με σκούρα, γήινα χρώματα και τα πλούσια έργα που έκανε στην Προβηγκία. Ήταν στο Παρίσι που ανακάλυψε τους ιμπρεσιονιστές, και αυτό τον οδήγησε να εξερευνήσει το χρώμα. ”

Ο πίνακας θα προβληθεί στις δημοπρασίες της Sotheby στο Παρίσι, το Άμστερνταμ και το Χονγκ Κονγκ πριν από την πώληση του στις 25 Μαρτίου.

Πηγή: https://www.bbc.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ