Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Ο Δήμαρχος Στουτγάρδης κ. Frank Nopper για την Επανάσταση του 1821

Ρoή Ειδήσεων

Ο Δήμαρχος Στουτγάρδης, Dr. Frank Nopper, απηύθυνε χαιρετισμό στο αφιέρωμα “Griechenland2021” της Ελληνικής Πρεσβείας και των Προξενικών Αρχών στη Γερμανία για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Οι Ελληνικές Αρχές στη Γερμανία, θέλοντας να τιμήσουν την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 δημιούργησαν τη σειρά #Griechenland2021 η οποία θα προβάλλει μηνύματα Γερμανών πολιτικών και σημαντικών προσωπικοτήτων από όλους τους τομείς και από την Ελληνική Ομογένεια στη Γερμανία.

Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος ανέφερε:

«Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 με τα ιδεώδη της ελευθερίας και της ισότητας των κοινωνικών ομάδων αποτελεί εξέχον κεφάλαιο της ελληνικής και της ευρωπαϊκής Ιστορίας. […]

Πολλές Ελληνίδες και πολλοί Έλληνες ήρθαν στην Στουτγάρδη από την δεκαετία του 1960 και μετά, και με την εργατικότητά τους συνέβαλαν εξαιρετικά σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία της πόλης. […] Οι συναντήσεις με την Ελλάδα και τους Έλληνες εμπλουτίζουν την πόλη μας».

Ολόκληρη η δήλωση του Δημάρχου στα Γερμανικά:

Πηγή: Ελληνική Πρεσβεία στο Βερολίνο

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ