Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Ομαδική έκθεση ζωγραφικής 41 καλλιτεχνών του Εργαστηρίου Καλών Τεχνών Τζενανίδου στη Chalkos Gallery

Ρoή Ειδήσεων

«πλην + χρώμα»: 30 χρόνια του Εργαστηρίου Καλών Τεχνών Τζενανίδου

 

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023, στις 8 το βράδυ, στη γκαλερί Chalkos (Ιουστινιανού 21, παραπλεύρως της πλατείας Δικαστηρίων) εγκαινιάζεται η ομαδική έκθεση ζωγραφικής 41 καλλιτεχνών του Εργαστηρίου Καλών Τεχνών Τζενανίδου. Με την έκθεση αυτή το εργαστήριο γιορτάζει τα 30 χρόνια λειτουργίας του, καθώς λειτούργησε για πρώτη φορά το 1993.

«Ένας άδειος καμβάς από το πλην έφτασε στο χρώμα, δηλαδή στο συν, στο φως, στην ανάταση ψυχής και στην ελπίδα. Την ελπίδα που δικαιούται κάθε άνθρωπος προκειμένου να προσπερνάει τα εμπόδια των δύσκολων εποχών που ζούμε» τονίζει η Ταρσή Τζενανίδου.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι επί τριάντα χρόνια το εργαστήρι είναι η γέφυρα που φέρνει μικρούς και μεγάλους σε επαφή με την τέχνη, με την ομορφιά, με την αισθητική, με όλες τις θετικές συνέπειες που έχει αυτό για τον καθένα μας» λέει η Σμαρώ Τζενανίδου.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Βαρελτζίδου Εριφύλη, Βασδάρη Φωτεινή, Βασσάρα Ειρήνη, Βλαχάκη Κατερίνα, Γιαγκούδη Ιωάννα, Γιακουμής Βαγγέλης, Γιαννούδη Δήμητρα, Γιόκα Σμαρώ, Γουΐβερτ Παναγιώτα, Ηλιάδου Ανατολή, Καρανάνου Ελισάβετ, Καρανικόλα Μαρία, Κελέση Λουκία, Κεσσοπούλου Στέλλα, Κότονας Παναγιώτης, Κουρέντα Κατερίνα, Κυρίμη Καίτη, Κωνσταντίνου Δέσποινα, Μαλακούδη Μάγδα, Μαλιάρη Όλγα, Μαλλιοπούλου Αναστασία, Μαλλιοπούλου Ελένη, Ντέντα Ευαγγελία, Νυφούδη Γιαννούλα, Παπαθεοδοσίου Χρυσούλα, Πούχα Χαρούλα, Σαββοπούλου Ελένη, Σαντή Δήμητρα, Σαρηγιάννης Περικλής, Σταματιάδου Πιπίνα, Τζεβελέκου Κική, Τζενανίδου Σμαρώ, Τζενανίδου Ταρσή, Τιφτικίδου Παναγιώτα, Τσούκα Θεοφίλη, Φαναρά Ευγενία, Φουντουλάκη Δήμητρα, Φραγκοδημητράκη Αμαλία, Ψωμά Ευαγγελία, Ψωμαδόπουλος Παναγιώτης και Χριστοδούλου Ειρήνη.

 

Το Εργαστήρι Καλών Τεχνών Τζενανίδου ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1993 από την Ταρσή Τζενανίδου. Πρώτη στέγη στην οδό Γρ. Λαμπράκη (Άνω Τούμπα). Το 1996 άνοιξε παράρτημα στην οδό Επταλόφου, στην Κάτω Τούμπα. Από το 1999 μέχρι σήμερα στεγάζεται στην οδό Δορυλαίου 19, στην Κάτω Τούμπα. Λειτουργούν τμήματα ζωγραφικής, αγιογραφίας, κατασκευών με πηλό και γύψο, αλλά και προετοιμασία για τη Σχολή Καλών Τεχνών και Αρχιτεκτονική (ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο). Επίσης, στη διάρκεια της σεζόν διοργανώνονται σεμινάρια χαρακτικής, μπατίκ, φωτογραφίας κ.ά. Κάθε χρόνο, διοργανώνεται η μεγάλη ετήσια έκθεση των μαθητών του εργαστηρίου και εκθέσεις με έργα ενηλίκων μαθητών.

www.tzenanidou.gr | Εργαστήρι Καλών Τεχνών Τζενανίδου | Δορυλαίου 19 – Κάτω Τούμπα | Τηλέφωνο: 2310 907745 | e-mail: smarotzenan@gmail.com

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ