Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023

Οι Θεσσαλονικείς ζωγράφοι Πατραμάνης και Χρήστου στο FabrianoInAcquarello

Ρoή Ειδήσεων

Ο Γιάννης Πατραμάνης και η Κατερίνα Χρήστου είναι και οι δύο μέλη της ελληνικής ομάδας και έχουν παρουσιαστεί και οι δύο ως «Καλλιτέχνες κάτω των 30 στην Ελλάδα» στο FabrianoInAcquarello. Αυτό το φόρουμ θα επικεντρωθεί στην προβολή νέων καλλιτεχνών αυτής της κατηγορίας, μέσω της Διεθνής Πλατφόρμας Υδατογραφίας (International Watercolor Platform), με την ελπίδα να δώσει ορατότητα στα νέα ταλέντα στην αρχή της καλλιτεχνικής τους πορείας.

«Ως νέοι καλλιτέχνες οι ίδιοι καταλαβαίνουμε τον αγώνα να εδραιωθούμε στην τέχνη καθώς και να βρούμε την ταυτότητά μας στην ακουαρέλα. Μέσω αυτής της ευκαιρίας που μας έχει δοθεί προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους συναδέλφους καλλιτέχνες να ανακαλυφθούν. Θα μοιραστούμε τις προσωπικές μας απόψεις για καλλιτέχνες που παρουσιάζουν ενδιαφέρον.»

 

Η Διεθνής Πλατφόρμα Υδατογραφίας (International Watercolor Platform) είναι ένας παγκόσμιος κατάλογος που συμπεριλαμβάνει καλλιτέχνες με κοινό στοιχείο την ακουαρέλα. Γεννήθηκε από τις καλλιτεχνικές σχέσεις που αναπτύχθηκαν με αφορμή το Διεθνές Μουσείο Υδατογραφίας στο Φαμπριάνο της Ιταλίας όπου διοργανώνεται ετησίως το συνέδριο – έκθεση “FabrianoInAcquarello” και συγκεντρώνει συμμετοχές από περισσότερες από 80 χώρες. Οργανισμοί, σύλλογοι και ανεξάρτητοι καλλιτέχνες συναντιούνται χωρίς πολιτική ή εμπορική ατζέντα με κοινό πόλο έλξης την αγάπη τους για την ακουαρέλα.

Aποσκοπώντας στην δημιουργία επικοινωνίας και συνεργασίας ανάμεσα σε όλους τους παράγοντες που συνεισφέρουν σ’ αυτήν την καλλιτεχνική κοινότητα, η Διεθνής Πλατφόρμα Υδατογραφίας φιλοξενεί καλλιτέχνες, κοινό, εκπαιδευτικούς φορείς, εταιρίες παραγωγής καλλιτεχνικών υλικών, μουσεία, γκαλερί και επιμελητές, προβάλλοντας παράλληλα εκδηλώσεις, εκθέσεις και δρώμενα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ