Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022

Οι…πτήσεις του NEWTON ROOM στο ΝΟΗΣΙΣ

Ρoή Ειδήσεων

Το «φορητό δωμάτιο επιστήμης», (Newton Room) που αποτελεί πυρήνα καινοτομίας και πειραματισμού σε θεματικές STEM για νεαρούς μαθητές και μαθήτριες  παρουσιάζεται σε μια ανοιχτή εκδήλωση, τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου από τις 11.30-13.00 στον ειδικό χώρο του Newton Room στο ΝΟΗΣΙΣ.

 

Tα Newton Rooms σχεδιάστηκαν από τον Μη Κερδοσκοπικό Εκπαιδευτικό Οργανισμό FIRST Scandinavia και λειτουργούν στην Ευρώπη από το 2007 και έκτοτε …ταξιδεύει παντού δημιουργώντας εστίες μάθησης και εκπαίδευσης της Επιστήμης.

Στην Ελλάδα, η τεχνογνωσία των Newton Rooms έφθασε μέσω της Eduact και παρουσιάστηκε  στη Beyond Expo.

Το Newton Room  που βρίσκεται στο ΝΟΗΣΙΣ από τα μέσα Σεπτεμβρίου,  είναι αφιερωμένο στη θεματική «Up in the air with numbers – an Airy Adventure» και εστιάζει στα μαθηματικά και τη φυσική. Οι μαθητές σχεδιάζουν και υλοποιούν την δική τους εικονική πτήση κάνοντας μετρήσεις ταχύτητας, αποστάσεων και χρόνου. Το εκπαιδευτικό υλικό της θεματικής «Up in the air with numbers-an Airy Adventure» καθώς και οι προσομοιωτές πτήσεις έχουν αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Boeing

Η δράση του NEWTON ROOM αποτελεί μια «σύμπραξη» του ΝΟΗΣΙΣ (Κέντρο Διάδοσης Επιστημών κ Μουσείο Τεχνολογίας), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Αντιπεριφέρειας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Eduact.

Τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, στο χώρο του Newton room στο ΝΟΗΣΙΣ θα πραγματοποιηθεί από τις 11.30-13.00  ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα. Την εκδήλωση  θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί, αλλά και μαθητές οι οποίοι θα περιηγηθούν στο διαδραστικό δωμάτιο!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ