Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου, 2022

“Με αυτά τα μέτρα δεν θα πείσουν κανένα άλλο!” Του Πάνου Χατζηαποστόλου

Ρoή Ειδήσεων

Κωρονοιός!

Ακόμα εδώ, αλλά θα πω με ηπιότερα δόντια , λόγω κυρίως σημαντικού ποσοστού ανοσίας που δεν υπήρχε πέρυσι ( και από εμβολιασμένους αλλά και από φυσική νόσηση) και της ηπιότερης μετάλλαξης που κυκλοφορεί αν και μεταδοτικότερης.

Εδώ και 19 μήνες εξετάζω σχεδόν καθημερινά θετικά περιστατικά της ίωσης, και είμαι φανατικός υπέρμαχος του εμβολιασμού, έχοντας αντιμετωπίσει τη νόσο σε κάθε έκφανση της , σε κάθε στάδιο της, σε κάθε δυσκολία της!

Και έρχομαι σήμερα να γράψω ότι τον σημαντικότερο τρόπο αντιμετώπισης της που δεν είναι άλλος από τον εμβολιασμό , το σύστημα τον κλωτσάει ανηλεώς (κράτος και ιθύνοντες) , με τι άλλο?

Με την επιβολή μέτρων, που αντικρούονται στην κοινή λογική, εκνευρίζουν τον απλό κόσμο, αλλά όχι μόνο!

Η οριζόντια λήψη τους, οι ανακοινώσεις ότι δεν θα ξανακλείσει τίποτα αλλά τελικά θα κλείσει λίγο ή όσο πατάει η γάτα, η απαγόρευση της μουσικής για να μην φωνάζουν οι θαμώνες όταν μιλάνε ούτως ώστε να μην διασπείρουν τον ιό εντός καταστημάτων ( μα αφού μόνο οι εμβολιασμένοι επιτρέπονται, και αυτοί σπανιότατα είναι φορείς του ) ή οι εμβολιασμένοι επιτρέπεται να είναι καθήμενοι σε χώρο 100 m3 και να συνωστίζονται, εντός άπλετου χώρου 5000m3 τεραστίου εμπορικού κέντρου ή όταν οι ντουζιέρες ενός γυμναστηρίου πρέπει να είναι ανά μία κενή λες και όλοι κάνουμε μπάνιο την ίδια στιγμή ή ο ιός κινείται τεθλασμένα και από τη χαραμάδα της κλειστής πόρτας , δεν πρόκειται με κανένα τρόπο να αυξήσουν τα ποσοστά εμβολιασμού όσο και αν προσπαθώ καθημερινώς από την ιδιότητα μου ως ειδικός πνευμονολόγος τα τελευταία 23 χρόνια να πείσω το ανεμβολίαστο κοινό !

Και δυστυχώς θα μπορούσα να συνεχίσω να γράφω για μέτρα που αυτοαναιρούνται μέσα στον κυκεώνα των διατάξεων, για πολλές σελίδες.

Θα πρέπει λοιπόν να απλοποιηθούν άμεσα όλα τα μέτρα , να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των υπολοίπων χωρών που απομακρύνονται από τους οριζόντιους αποκλεισμούς και τα lock downs, να αποφύγουμε την ευθυνοφοβία των αποφάσεων και να επικοινωνήσουμε με έξυπνο, ρεαλιστικό ,ίσως χιουμοριστικό τρόπο την αντιμετώπιση της πανδημίας , με θεμέλιο λίθο τον εμβολιασμό!

Του Πνευμονολόγου Πάνου Χατζηαποστόλου

http://www.hatziapostolou-lung.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ