Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022

Μέτρα για τη στήριξη των νοικοκυριών από την Κυβέρνηση

Ρoή Ειδήσεων

Η Κυβέρνηση, προτού ακόμη αναπτυχθούν πρωτοβουλίες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και προτού διατυπωθούν προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προχώρησε στη θέσπιση -και λίγο αργότερα στη διεύρυνση- μέτρων στήριξης της κοινωνίας απέναντι στις ανατιμήσεις της ενέργειας που φτάνουν τα 500 εκατ. ευρώ Συγκεκριμένα:

  1. Αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης και διευρύνονται τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Αναμένεται έτσι ότι θα είναι επιλέξιμο το 80% των νοικοκυριών που θα καταναλώσουν τις επιδοτούμενες μορφές καυσίμου κι ότι ο αριθμός των νοικοκυριών που θα λάβουν την ενίσχυση θα ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο.
  2. Διπλασιάζεται η έκπτωση ηλεκτρικού ρεύματος, με ιδιαίτερη πρόνοια για τα νοικοκυριά που λαμβάνουν κοινωνικό τιμολόγιο. Η μηνιαία επιδότηση για ένα μέσο νοικοκυριό φτάνει στα 18 ευρώ, από 9 ευρώ που είχε ανακοινωθεί αρχικά, ενώ για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου θα είναι τα 24 ευρώ ανά μήνα.
  3. Σε συνεργασία με τη ΔΕΠΑ Εμπορίας θα δοθεί έκπτωση τουλάχιστον 15% στο κόστος προμήθειας φυσικού αερίου στα νοικοκυριά. Παράλληλα, η ΔΕΠΑ θα διαθέσει ποσότητες φυσικού αερίου με έκπτωση και στους υπόλοιπους παρόχους που με τη σειρά τους θα πρέπει να τις περάσουν αυτούσια στους καταναλωτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ