Μετά από γραφειοκρατικές διαδικασίες έξι μηνών, το 2ο Πρότυπο Γενικό Λύκειο κατάφερε να μετονομαστεί “Λευκός Πύργος”, υιοθετώντας έτσι το όνομα του μνημείου που θεωρείται το σήμα κατατεθέν της πόλης.
Η διευθύντρια του 2ου Πρότυπου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης – «Λευκός Πύργος», Τέσα Μπιτσάνη, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ – ΜΠΕ) ανέφερε:
«Ο Λευκός Πύργος είναι τοπόσημο για τη Θεσσαλονίκη και καθορίζει την πολιτιστική φυσιογνωμία της περιοχής. Μας αφορά ως σχολείο, αφού είμαστε σε πολύ κοντινή απόσταση και αισθανόμαστε πολύ ευτυχείς που φτάσαμε στο πέρας της διαδικασίας. Ελπίζουμε ότι θα αφήσουμε ένα πολιτιστικό αποτύπωμα στην περιοχή λόγω της στενής σύνδεσής μας με το μνημείο».
Οι παιδαγωγικοί στόχοι από αυτή τη μετονομασία είναι, μεταξύ άλλων, η «υιοθεσία του μνημείου» από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Λυκείου, η ανάδειξη της ιστορίας του Λευκού Πύργου μέσω πρότζεκτ της σχολικής μονάδας, η συστηματική ενασχόληση των μαθητών με την τοπική ιστορία, η ανάληψη δράσεων για την προστασία του, η διοργάνωση ζωντανής συναυλίας στον περίβολο.
Πηγή: https://www.thessnews.gr/