Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023

ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»

Ρoή Ειδήσεων

Τη βεβαιότητα πως το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα θέτει την  Ελλάδα σε δημιουργική κίνηση εξέφρασε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Μιλώντας σήμερα (10/3) στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας εξήγησε πως καθήκον και υποχρέωση κάθε υπεύθυνης Κυβέρνησης που σέβεται την αποστολή της είναι να δημιουργεί ένα ασφαλές μέλλον για τη χώρα. «Να ασκεί», όπως είπε, «αποτελεσματική διακυβέρνηση διαθέτοντας στιβαρό πολιτικό λόγο, να αυξάνει και να βελτιώνει τις επιδόσεις της, να αφουγκράζεται τη δημόσια σφαίρα, να διαθέτει αντίληψη, να ενσαρκώνει το μέλλον και να δίνει έμφαση στην καθημερινότητα».

Αναλύοντας τους βασικούς πυλώνες του νομοθετήματος ο κ. Καράογλου σημείωσε ότι «καλύπτει τις ανάγκες της κοινωνίας, θέτοντας στέρεες βάσεις για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι μέσα από τις κατατεθείσες ρυθμίσεις περιορίζεται σημαντικά η γραφειοκρατία και περιέγραψε την κυβερνητική πρωτοβουλία ως «το εργαλείο μιας καθοριστικής αστικής παρέμβασης» που θα βοηθήσει να αλλάξουμε συνολικά το μοντέλο ανάπτυξης που επιθυμούμε για τις πόλεις μας.

Ακολούθως αφιέρωσε ένα σημαντικό μέρος της ομιλίας του στην ανάγκη εμπέδωσης μιας νέας κουλτούρας ασφαλούς κινητικότητας. Υπενθύμισε ότι ως Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, ξεκίνησε τη δράση «ο δρόμος είναι δάσκαλος», θέτοντας με τον τρόπο αυτόν στον πυρήνα της συζήτησης την ευαισθητοποίηση των συμπατριωτών μας σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.

«Η ασφαλής κινητικότητα πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας» ανέφερε στην τοποθέτησή του, υπερθεματίζοντας ότι η Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα θα βοηθήσει στη διαμόρφωση ενός κυκλοφοριακού ήθους.

«Η υπερψήφισή του Νομοσχεδίου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτονόητη» ανέφερε μεταξύ άλλων, «διότι προσφέρει πολύτιμες λύσεις που διασφαλίζουν τη ζωτική ροή ανθρώπων, αγαθών και υπηρεσιών, αποτρέποντας την περιβαλλοντική απορρύθμιση.  Η Ελλάδα αλλάζει, η Ελλάδα εξελίσσεται, η Ελλάδα πρωτοπορεί, η Ελλάδα καινοτομεί, η Ελλάδα τίθεται ξανά σε δημιουργική κίνηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ