Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Και Μακρόν και Rafale την 25η Μαρτίου

Ρoή Ειδήσεων

Ξεπεράστηκαν σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες και τα τελευταία εμπόδια που υπήρχαν σχετικά με την παρουσία του ζεύγους Μακρόν στους φετινούς εορτασμούς της 25ης Μαρτίου, με την οποία συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή» στη στήλη της «Θεωρείο», το μεγαλύτερο πρόβλημα έως τώρα για την πραγματοποίηση αυτής της υψηλής επίσκεψης ήταν πως την ίδια ημέρα έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε., γεγονός που στένευε τα χρονικά περιθώρια.

Το εμπόδιο όμως κατά την ίδια πηγή ξεπεράστηκε, και άνευ δραματικού απροόπτου ο πρόεδρος Μακρόν, μετά της συζύγου του, θα παρακολουθήσει τελικά την παρέλαση στο Σύνταγμα.

Και αμέσως μετά θα πετάξει, όπως και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατευθείαν για Βρυξέλλες.

Την λαμπρότητα της άφιξης Μακρόν θα επιτείνει -δοκιμάζοντας σε μάλλον ακραίο βαθμό και τα νεύρα της γείτονος- και το σχέδιο που ήδη βρίσκεται στα σκαριά, στον ουρανό της Αττικής να πετάξει μία μοίρα Rafale σε κοινό σχηματισμό μαζί με τα φτερά της Πολεμικής Αεροπορίας.

Υπάρχει όμως και ένα ενδεχόμενο το οποίο θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη παγκόσμια εντύπωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ελλάδα συζητά με τη διοίκηση Μπάιντεν το ενδεχόμενο να βρεθούν στην Ελλάδα και να πετάξει και αυτό στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, σμήνος από αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Προς το παρόν όμως δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη προς επιβεβαίωση αυτής της σκέψης.

Τη σχετική πρόσκληση για την παρέλαση έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ θετικά έχει αρχικώς απαντήσει ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα, δούκισσα της Κορνουάλης.

Για τη βρετανική παρουσία υπάρχουν ωστόσο δύο αστάθμητοι πράγοντες.

Αφενός η γενικότερη επιδημιολογική κατάσταση τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Βρετανία αλλά κυρίως η κατάσταση της υγείας του πατέρα του Φίλιππου.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου, πρώην πρίγκιπας της Ελλάδας και της Δανίας νοσηλεύεται εδώ και μερικές ημέρες στο νοσοκομείο και η κατάστασή του είναι μεν σταθερή αλλά λόγω της ηλικίας του (99 ετών) δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτε.

Πηγή: https://www.tribune.gr/politics/news/article/731351/o-makron-tha-parastei-stin-parelasi-tis-25is-martioy-kai-mia-moira-rafale-tha-petaxei-pano-apo-tin-athina.html

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ