Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Η IWS Greece γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ακουαρέλας στην Chalkos Gallery

Ρoή Ειδήσεων

Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στην Chalkos Gallery (Ιουστινιανού 21, Θεσσαλονίκη) θα πραγματοποιηθούν από τις 16:00  τα εγκαίνια  έκθεσης υδατογράφιας στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ακουαρέλας με συμμετοχή Ελλήνων αλλά και ξένων καταξιωμένων υδατογράφων.

Τη δράση διοργανώνει το ελληνικό τμήμα της IWS Greece με συντονιστή τον Πρόεδρο της οργάνωσης Foti Kllogjeri και γιορτάζει τα 11 χρόνια από την ίδρυση της.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο κ. Kllogjeri θα προχωρήσει σε επίδειξη τεχνικών και διαφόρων υλικών που αφορούν τη ζωγραφική πάνω σε ακουαρέλα.

 

H Διεθνής Ένωση Υδατογραφίας (International Watercolor Society, ή, για συντομία IWS) η οποία δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο, είναι ένας διεθνής οργανισμός που έχει στόχο τη προαγωγή της ζωγραφικής με υδατοδιαλυτά μέσα στη διεθνή αγορά τέχνης, και τη προώθηση των καλλιτεχνών που υπηρετούν αυτό το είδος τέχνης. Όραμα της ένωσης είναι η αδελφοσύνη των λαών μέσα από τη Τέχνη. Η ένωση διοργανώνει διεθνείς εκθέσεις, μπιενάλε και φεστιβάλ, ενώ ενθαρρύνει τοπικές συνεργασίες μεταξύ των γραφείων αντιπροσώπευσης της σε διαφορετικές χώρες, τις ανταλλαγές καλλιτεχνών και τη τοπική κι υπερτοπική δραστηριότητα για την εξυπηρέτηση των στόχων και του οράματος της. Περισσότερες πληροφορίες: https://iwsglobeart.net

Οι καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν είναι οι εξής:

Greta Sabbe/Stella Canfield/Simonida Filipova Kitanovska/Ovidiu Iovanel/Alexandra Dumitru/Alina Dumitrescu/Eleni Anca Oprescu/Ashish Irap/Madhavi Srivastava/Besnik Xhemaili/Mika Symvoulidou/Nicky Drakou/Spyridon Mouratidis/Eleni Tsotsorou/Silvia Monge/Foti Kllogjeri/Dimitris Petropoulos /Kelly Kotzamani/Sami Caro/Krasi Todorov/Selma Todorova/ Isabel Moreno Alosete/Ivani Ranieri/Carla Petrini/Esther Poroger/Maria Luisa Herszkowicz/Maria Teresa Elias/Dana Puscasu/Daniela Lukas /Nadia Negu/Marilena Popescu/Oxana Lukyanenko/Chrysoula Argyros/Angela Barbi/Teresa Jorda Vito/Montserrat Carreras Ribo/ Siwa Inthakhot

Την εκδήλωση υποστηρίζουν με υλικά ζωγραφικής: Rembrandt, ROYAL TALENS, Clairefontaine.

Χορηγός επικοινωνίας: liberta-news.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ