Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023

Η ΜΑΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΠΩΤΕΡΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ‘ΕΛΛΗΝΙΚΟ’

Ρoή Ειδήσεων

Με ανάρτηση του στον λογαριασμό του στο facebook ο Χάρης Καμπουρίδης δίνει τη δική του ερμηνεία για την επίθεση που δέχεται η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Αν παρατηρήσει κανείς  τα δήθεν σκάνδαλα  μεεπίκεντρο ο την Υπουργό έχουν  όλα την ίδια επικοινωνιακή μεθόδευση και τον ίδιο απώτερο στόχο, που δεν είναι  μόνο η ίδια ή ο Κ.Μητσοτάκης, αλλά η ματαίωση της επένδυσης στο Ελληνικό  απο το διεθνές επιχειρηματικό κονσορτσιουμ των επιχειρήσεων Λάτση.

Η Μενδώνη είναι το μόνο πολιτικό πρόσωπο που γνωρίζει και ακυρώνει τις παγίδες των αρχαιολόγων  και της εσωτερικής γραφειοκρατίας αυτού  του – χουντικής εμπνεύσεως και ιδρύσεως (1972) Υπουργείου, που θα έπρεπε να μοιραστεί μεταξύ Υπουργείου Παιδείας και Τουρισμού – για να ματαιωθεί το τεράστιο αυτό έργο. Η γκαιμπελική επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα της δεν συμφέρει μόνο την αντιπολίτευση όσο  κυρίως τους ανταγωνιστές της Οικογ. Λάτση.

Θυμίζω τα δήθεν ‘σκάνδαλα που κλιμακώθηκαν στα ΜΜΕ και ξεχάστηκαν σύντομα αφού ήταν ελάσσονος αξίας ούτως η άλλως, αλλά μεγάλης προσωρινής ακτινοβολίας λόγω του πολιτιστικού τους χαρακτήρα: Η δήθεν πυρκαγιά των Μυκηνών σε ξερόχορτα (!) με φωτογραφίες μαυρισμένων αρχαίων απο φωτοσοπ – τα αρχαία της Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη που πρέπει δήθεν να μείνουν επιτόπου αντί να μετακομίσουν με στόχο να ακυρωθεί το μέτρο – η δήθεν ‘τσιμεντοποίηση’ της Ακρόπολης και η συκοφάντηση του αρχιτέκτονα/αρχαιολόγου Μ.Κορρε – η μη επιχορήγηση των χιλιάδων κρατικοδίαιτων πολιτιστικών  μονάδων αμφιβόλου αποδόσεως.

Γνωρίζω προσωπικά την Υπουργό, είχαμε  συνεργαστεί παλιότερα όταν ήταν στο Υπουργείο  Αιγαίου, και έχω  πείρα απο τις ικανότητες της ως μάνατζερ και οραματίστριας εκσυγχρονιστικών πολιτιστικών έργων.
Αυτή της η τόσο  σημαντική  ιδιότητα, εμπειρία και πρόθεση  δεν συγχωρείται  σε έναν χώρο ανομολόγητων συμμαχιών και λόμπι με άλλο βάθος από αυτό που δείχνει η φιλότεχνη επιφάνεια. Χιλιάδες είναι οι νοικοκυραίοι που για να χτίσουν είναι υποχείριοι σε εκβιασμούς από τους αρχαιολόγους που επιβλέπουν.

Όμως όλα αυτά τα χρόνια εσωτερικά μέτωπα δεν μπορει να τα ομολογήσει δημοσίως και να τα ρυθμίσει από μόνη της η κα Μενδώνη, αφού η γενική πολιτική φιλελευθερισμού/αποκρατικοποίησης της Κυβέρνησης είναι διστακτική και υποτονική. Πολύ φοβάμαι ότι σε κάποια στιγμή όλο αυτό θα κοστίσει και θα χρεωθεί αποκλειστικά  στην Υπουργό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ