Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

«Ζήσε Αθλητικά» στο ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, με παράδοση αθλητικού εξοπλισμού

Ρoή Ειδήσεων

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα του Υφυπουργείου Αθλητισμού στέλνει μήνυμα υποστήριξης στον αγώνα κατά των ναρκωτικών και επανένταξης των χρηστών στην κοινωνία

Μήνυμα υποστήριξης στον αγώνα κατά των ναρκωτικών και επανένταξης των χρηστών στην κοινωνία, μέσω και του αθλητισμού, εξέπεμψε συμβολικά το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά» του Υφυπουργείου Αθλητισμού: Προσέφερε από 10 μπάλες ποδοσφαίρου, 10 μπάλες βόλεϊ και 10 μπάλες μπάσκετ στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.
Τον αθλητικό εξοπλισμό παρέδωσαν εκ μέρους του «Ζήσε Αθλητικά» ο πρόεδρος Ανδρέας Γλυνιαδάκης, Ολυμπιονίκης μπάσκετ και τα μέλη, Δημήτρης Παπανικολάου, Ολυμπιονίκης μπάσκετ, Βούλα Κοζομπόλη Ολυμπιονίκης Πόλο και πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Συμμετασχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Το ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ είναι ένα από τα θεραπευτικά προγράμματα του μεγαλύτερου φορέα απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στην Ελλάδα και Συμβούλου Οργανισμού του ΟΗΕ σε θέματα ναρκωτικών.
Απευθύνεται σε χρήστες άνω των 21 ετών, στοχεύοντας στην απεξάρτηση, εκπαίδευση και κοινωνική επανένταξή τους. Μέρος των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων των εντασσόμενων στο πρόγραμμα είναι και τα αθλητικά σεμινάρια, για ενασχόλησή τους με υγιείς δραστηριότητες εκμετάλλευσης του ελεύθερου χρόνου και καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας.


Μέσω της χορηγίας του «Ζήσε Αθλητικά», που προωθεί το Αθλητικό Ήθος και το Αθλητικό Ιδεώδες ως πρότυπα καθημερινής ζωής, θα βοηθηθεί το ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ώστε ο αθλητισμός να γίνει μέρος της καθημερινότητας των εξαρτημένων ατόμων τόσο κατά την θεραπεία τους όσο και κατά το νέο ξεκίνημα της ζωής τους.
Υπενθυμίζεται ότι οι δράσεις του προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά», έμπνευσης του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, δεν περιορίστηκαν το προηγούμενο διάστημα μόνο σε τηλεπισκέψεις σε δημοτικά σχολεία και αθλητικά σωματεία, καθώς έχουν πραγματοποιηθεί, μεταξύ άλλων, σε έναν χρόνο:
* Αιμοδοσίες, μαζί με το «Χαμόγελο του Παιδιού», σε όλα τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της χώρας,
* Μαραθώνιος δημοπρασιών με αθλητικά ενθυμήματα από μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού για να ενισχυθεί ο τομέας της Υγείας στη μάχη ενάντια στη πανδημία,
* Διαδικτυακά βιντεομηνύματα, κατά το πρώτο λοκντάουν, για
> την τήρηση των κανόνων υγιεινής,
> την αναγκαιότητα να μείνουμε ασφαλείς στο σπίτι,
> χρήσιμες ασκήσεις γυμναστικής για όλη την οικογένεια,
> διατροφικές συμβουλές
> οδηγίες για ασφαλές κολύμπι σε θάλασσες και πισίνες κατά

Τις δραστηριότητες του «Ζήσε Αθλητικά» μπορείτε να τις παρακολουθείτε από το επίσημο site (https://ziseathlitika.org/index.php),
αλλά και διαμέσω του καναλιού (https://www.youtube.com/channel/UC75zIXb1UKHGaVAVytQK8uQ) και των λογαριασμών του στα social media:
Facebook: https://www.facebook.com/ziseathlitikagga
Twitter: https://twitter.com/ziseathlitika
Instagram: https://www.instagram.com/ziseathlitika/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ