Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, 2022

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Επιβεβαιώνεται η δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

Ρoή Ειδήσεων

Δημοσιεύθηκαν οι Φθινοπωρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2021-2022-2023 για τις χώρες της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  • Για τη χώρα μας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει ρυθμούς ανάπτυξης για το 2021, 7,1% που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ρυθμός ανάπτυξης στην Ευρωζώνη από το μέσο όρο που είναι 5% και σημαντικά αυξημένος από τις καλοκαιρινές της προβλέψεις. Για το 2022 προβλέπεται ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας 5,1% σημαντικά υψηλότερος από το μέσο όρο που είναι στο 4,3%. Για το 2023 προβλέπεται ρυθμός ανάπτυξης 3,6% επίσης αυξημένος σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο που θα είναι στο 2,4% για την Ευρωζώνη.
  • Ταυτόχρονα οι προβλέψεις δείχνουν ότι η χώρα μας θα έχει το χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, ενώ θα συνεχιστεί η αποκλιμάκωση της ανεργίας.

Οι προβλέψεις αυτές επιβεβαιώνουν την δυναμική ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Δικαιώνουν την μεταρρυθμιστική μας πολιτική, επιβεβαιώνουν -για μια ακόμη φορά- ότι η Ελλάδα αλλάζει, αλλάζει επίπεδο με μια πολιτική που δίνει αποτελέσματα και που διαμορφώνει σταθερές βάσεις προκοπής και ευημερίας για όλους τους Έλληνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ