Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023

Επίσκεψη Σχοινά στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων & Μεταναστών του Σκαραμαγκά

Ρoή Ειδήσεων

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  κ. Μαργαρίτη Σχοινά στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Mεταναστών του Σκαραμαγκά, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής και Ασύλου κ. Εμμανουήλ Λογοθέτη και τον Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας  κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Ο κ. Σχοινάς επισκέφθηκε τους χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος «Ολοκληρωμένη Επείγουσα Παρέμβαση Υγείας για την Προσφυγική Κρίση-PHILOS», το οποίο υλοποιείται από τον ΕΟΔΥ με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ενημερώθηκε για την πορεία του.

Το προσωπικό του ΕΟΔΥ-PHILOS παρέχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σε περισσότερους από 2800 ωφελούμενους, εξυπηρετεί τα τακτικά και τα έκτακτα περιστατικά, διενεργεί εμβολιασμούς, κάνει την απαιτούμενη διασύνδεση και παραπομπή σε μονάδες υγείας και έχει σηκώσει το βάρος του υγειονομικού ελέγχου των ωφελούμενων της δομής καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, διενεργώντας καθημερινά προληπτικά τεστ για την έγκαιρη ανίχνευση θετικών κρουσμάτων, επιτυγχάνοντας έτσι τον περιορισμό της διασποράς.

O κ. Σχοινάς έδειξε να αναγνωρίζει ότι η εφαρμογή του προγράμματος  κινείται σύμφωνα  με το ευρωπαϊκό πλαίσιο για κράτος δικαίου και τις βασικές αρχές «Ισότητας, Αλληλεγγύης και Προστασίας» σε ευάλωτους και μη πληθυσμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ