Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Δυναμική η παρουσία της Ελλάδας στη διεθνή έκθεση τεχνολογίας IoT Solutions World Congress 2022

Ρoή Ειδήσεων

Την 5η εθνική συμμετοχή, με εκπροσώπηση από 7 εξαγωγικές εταιρίες, διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) σε συνεργασία με τη HETiA (Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Αναδυόμενων Τεχνολογιών) στη διεθνή έκθεση τεχνολογίας IoT Solutions World Congress 2022, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη από 10 έως 12 Μαΐου 2022.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η IoT Solutions World Congress 2022 αποτέλεσε για ακόμα μια χρονιά, το σημείο συνάντησης σημαντικών προσωπικοτήτων που σχεδιάζουν και προτείνουν καινοτόμες λύσεις και τεχνολογίες, οι οποίες προσφέρουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και συμβάλλουν στο μετασχηματισμό των βιομηχανιών.

 

Οι οριζόντιες, αυτές, λύσεις για ασφάλεια, διασυνδεσιμότητα, επιχειρηματική βελτιστοποίηση και ευφυία με επίκεντρο τον πελάτη, εφαρμόζονται σε βιομηχανίες, όπως οι διασυνδεδεμένες μεταφορές, η ενέργεια, η υγεία, η παραγωγή, τα κτίρια και οι υποδομές.

 

Η εντεταλμένη σύμβουλος και μέλος Δ.Σ. της Enterprise Greece, Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, δήλωσε: «Η φετινή συμμετοχή στην IoT Solutions World Congress 2022 αποτελεί ακόμα μία δράση της Enterprise Greece που αναδεικνύει και προωθεί τη δυναμική που έχει ο κλάδος της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Η εξωστρέφεια, το άνοιγμα σε νέες παγκόσμιες αγορές και η ενδυνάμωση των ελληνικών τεχνολογικών επιχειρήσεων με δράσεις δικτύωσης, bootcamps και pitching events που οργανώνουμε, μεταξύ άλλων, λειτουργούν καταλυτικά στην ανοδική πορεία του κλάδου».

 

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της HETIA, Εμμανουήλ Ζερβάκης τόνισε: «Το IoT Solutions World Congress είναι μία από τις σημαντικότερες παγκοσμίως εκθέσεις τεχνολογίας για το Διαδίκτυο των Πραγμάτων και, ταυτόχρονα, ένα σημείο συνάντησης πρωταγωνιστών στις τεχνολογικές εξελίξεις.

 

Η HETiA για την υποστήριξη των μελών της μέσω δράσεων δικτύωσης και εξωστρέφειας, διατηρεί τα τελευταία πέντε έτη σταθερή παρουσία στην έκθεση με την αρωγή της Enterprise Greece, έτσι ώστε να αναδειχθούν οι παραγόμενες στην Ελλάδα τεχνολογικές προτάσεις αξίας. Φέτος, η ελληνική αποστολή διακρίθηκε για το εξαιρετικό περίπτερο της, την ευρύτητα τεχνολογιών και βιομηχανικών εφαρμογών που υποστηρίζουν την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση προς μία πλήρως διασυνδεδεμένη πραγματικότητα».

 

Την ικανοποίησή της για την ελληνική παρουσία στην έκθεση IoT Solutions World Congress 2022, εξέφρασε και η γενική γραμματέας του Ελληνο – Ισπανικού Επιμελητήριου, Ροδάνθη Τζωρτζάκη, η οποία έκανε λόγο για άριστη οργάνωση και εξυπηρέτηση.

 

Με δηλώσεις της η κα. Τζωρτζάκη αναφέρθηκε επίσης και στην αυξημένη συμμετοχή των ελληνικών εταιριών σε συνέδρια που γίνονται το τελευταίο διάστημα στην Ισπανία: «Φέτος έχουμε την αίσθηση ότι έχουν αυξηθεί οι ελληνικές συμμετοχές σε διεθνή συνέδρια της Βαρκελώνης, γεγονός το οποίο μας χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί φαίνεται και στα μάτια των Ισπανών συναδέλφων του γραφείου μας ότι η Ελλάδα δείχνει μεγαλύτερη εξωστρέφεια ακόμα και σε άγνωστες σχετικά μέχρι τώρα αγορές, όπως είναι η ισπανική.

 

Θεωρούμε ότι υπάρχει πολύ πρόσφορο έδαφος για αύξηση του επιχειρηματικού ενδιαφέροντος μεταξύ των δύο χωρών και για αυτό τον λόγο θεωρούμε ότι η δουλειά της Enterprise Greece είναι πολύτιμη και για όλους εμάς τους Έλληνες που δραστηριοποιούμαστε ως επαγγελματίες και εκτός Ελλάδος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ