Τετάρτη, 23 Ιουνίου, 2021

Δένδιας: “Η σχέση μας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι μία στρατηγική σχέση”.

Ρoή Ειδήσεων

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε χτες τα ΗΑΕ, όπου συναντήθηκε με τον Εμιρατινό ομόλογό του Σεΐχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan. Οι συζητήσεις εστίασαν στη διμερή στρατηγική συνεργασία, στη συνέχεια της υπογραφής της Συμφωνίας σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας τον περασμένο Νοέμβριο, καθώς και στις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και τον Κόλπο. Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Αμπου-Ντάμπι, ο ΥΠΕΞ Δένδιας επισκέφθηκε σήμερα τους νέους χώρους της Ελληνικής Πρεσβείας και το Πανεπιστήμιο Τεχνητής Νοημοσύνης Mohamed bin Zayed.

Στα πλαίσια της επίσκεψής του ο κ. Δένδιας προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

“Είχα τη χαρά να συναντήσω εδώ, στο Άμπου-Ντάμπι, κατά την τέταρτη κατά σειρά επίσκεψή μου, και μετά και από επίσκεψη του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τον φίλο μας Σεΐχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan.

Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε καταρχήν για τις σχέσεις Ελλάδας-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σε όλους τους τομείς – στην άμυνα, την ενέργεια, την οικονομία, τον τουρισμό. Αλλά επίσης και να κάνουμε μία γενική κοινή κατόπτευση των θεμάτων της ευρύτερης περιοχής μας – της Τουρκίας, της Λιβύης, της Μέσης Ανατολής – και να τον ενημερώσω και για την προσεχή επίσκεψη στην Αθήνα του Υπουργού Εξωτερικών της Ινδίας, κάτι το οποίο και για εμάς και για τα  Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχει ιδιαίτερη σημασία.

Θα ήθελα να επαναλάβω ότι η σχέση μας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι μία στρατηγική σχέση. Μία σχέση μακράς πνοής, που σημαίνει πολλά και για τις δύο χώρες.”

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ