Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Γιατρομανωλάκης: ”Ο κλάδος του πολιτισμού απασχολεί δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες”

Ρoή Ειδήσεων

Στην αξία του Πολιτισμού και στον οικονομικό τομέα της χώρας αναφέρθηκε σε ανάρτηση του στα social media ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης, καθώς και στην στήριξη που προβλέπεται από τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης  για τους ανθρώπους του πολιτισμού.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Υφυπουργού:

”Ο κλάδος του πολιτισμού είναι από εκείνους που η πανδημία έπληξε περισσότερο, σε ολόκληρο τον κόσμο. O πολιτιστικός και δημιουργικός τομέας συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή και ζωτικότητα, ενώ έχει αναγνωριστεί ως καταλύτης της κοινωνικής εξέλιξης και της οικοδόμησης κοινωνιών χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Πέρα από αυτή την εγγενή του αξία, αποτελεί και ένα σημαντικό τμήμα της οικονομίας, ενώ απασχολεί δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες.

Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, διεκδικήσαμε και προϋπολογίσαμε περισσότερα από €250 εκατομμύρια για τον Σύγχρονο Πολιτισμό (συνολικά άνω του 2.5% του προϋπολογισμού του Ταμείου Ανάκαμψης για την Ελλάδα προορίζεται για τον πολιτισμό), ενώ προχωρούμε σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις στον κλάδο.

Οι προτάσεις για τον Σύγχρονο Πολιτισμό εστιάζουν:
-στην θωράκιση των επαγγελματιών του κλάδου,
-στη δημιουργία θέσεων εργασίας,
-στην οικοδόμηση ενός βιώσιμου αναπτυξιακού μοντέλου που στηρίζεται στον πολιτισμό και μπορεί να ενισχύσει τις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες,
-στην αναβάθμιση της καλλιτεχνική εκπαίδευση,
-στη βελτίωση υποδομών,
-στην προαγωγή και ενίσχυση της εξωστρέφειας της σύγχρονης ελληνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας,
-στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής

Οι προτάσεις αυτές συνδυαστικά συνθέτουν ένα πλέγμα που θα επιτρέψει την ανάπτυξη του κλάδου, την στήριξη των επαγγελματιών του και την ανάδειξη του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ