Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023

Βασιλακόπουλος: “Θα αυξηθεί η εμβολιαστική δυναμική άρα το τείχος ανοσίας θα είναι μεγαλύτερο”.

Ρoή Ειδήσεων

Ανάρτηση στο facebook του Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, καθηγητή πνευμονολογίας – εντατικής θεραπείας Ιατρικής Σχολής Αθηνών:

“Δεν ξέρω αν αυτά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν θα μειώσουν τις κοινωνικές επαφές. Επισης το να ισχύουν τα μέτρα α λα καρτ είναι δώρον άδωρον. Τα μέτρα δεν θα έχουν την απόδοση που θα θέλαμε να έχουν.

Αυτό που δεν μειώθηκε είναι η κίνηση στις πόλεις. Ο κόσμος βρήκε αφορμές για έξοδο. Προφανώς δεν τηρήσαμε τα μέτρα και φτάσαμε εδώ. Ο μισός πληθυσμός, και το λέω απο προσωπική εμπειρία, δεν φορούσε μάσκα. Το να μην φορά κάποιος μάσκα την ώρα που περπατάει μόνος σαφώς δεν έχει κίνδυνο. Το πρόβλημα όπως είπαμε άπειρες φορές είναι στις συνθήκες συνωστισμού.

Στην Αθήνα τον τελευταίο μήνα έχουμε διαδηλώσεις για να μην ισχύσει ένας ψηφισμένος νόμος. Αυτό με ξεπερνά εν μέσω πανδημίας. Έφτασα στο σημείο να προτείνω χαριτολογώντας να επεκταθεί ο αριθμός των μηνυμάτων που να λέει συμμετοχή σε διαδήλωση. Αυτή την εποχή με τον κορωνοϊό είναι υγειονομική βόμβα να κάνεις διαδήλωση.

Ο κόσμος λοιπόν σκέφτεται αφού μπορώ να πάω σε μια διαδήλωση γιατί να μην μπορώ να πάω φερειπείν στον αδελφό μου; Επιδημιολογικά, έχουμε μικρότερο αποτύπωμα σε επίπεδο θανάτων. Έχουν εμβολιαστεί οι υπερήλικες. Θα αυξηθεί η εμβολιαστική δυναμική άρα το τείχος ανοσίας θα είναι μεγαλύτερο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ