Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Αντωνίου: “Η κίνηση του Ηλία Κυριακίδη, είναι ανεκτίμητη και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.”

Ρoή Ειδήσεων

Με ανάρτηση της στο facebook η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη έδωσε συγχαρητήρια στην εταιρεία FHL Kiriakidis Group με έδρα τη Δράμα, για τη σπουδαία διάκριση που απέσπασε σε διαγωνισμό για την γλυπτική του αγάλματος “Νίκη της Σαμοθράκης”.

Η ανάρτηση της κας Αντωνίου:

“Θέλω να συγχαρώ θερμά την εταιρεία FHL Kiriakidis Group με έδρα τη Δράμα, για τη σπουδαία διάκριση που απέσπασε σε διαγωνισμό για την γλυπτική του αγάλματος «Νίκη της Σαμοθράκης».

Είχα τη χαρά να επισκεφθώ, το περασμένο καλοκαίρι, τις εγκαταστάσεις της εταιρείας, να ξεναγηθώ και να ενημερωθώ από τον ιδιοκτήτη Ηλία Κυριακίδη για τον κύκλο εργασιών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Εκεί θαύμασα από κοντά και τη δημιουργία αυτού του μοναδικού έργου τέχνης «Νίκη της Σαμοθράκης».

Το άγαλμα, το οποίο έγινε από το διεθνούς φήμης μάρμαρο Θάσου, αποτελεί ένα πραγματικό αριστούργημα. Είναι ακριβές πιστοποιημένο αντίγραφο του αγάλματος στο Μουσείο του Λούβρου, σε φυσικές διαστάσεις με ακρίβεια χιλιοστού και βάρος περίπου 6,5 τόνους. Ρομποτικό μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας σμίλευσε τη φτερωτή Νίκη ενώ εξειδικευμένοι γλύπτες εργάστηκαν εντατικά για το τελικό φινίρισμα του αγάλματος.

Στόχος της ευγενικής χορηγίας της μαρμαβιομηχανίας είναι να τοποθετηθεί το πιστό αυτό αντίγραφο στο νησί της Σαμοθράκης, εκεί όπου ανήκει.

Η κίνηση του ευπατρίδη επιχειρηματία Ηλία Κυριακίδη, με την ευγενική δωρεά του, είναι πολύ σημαντική και ανεκτίμητη και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.”

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ