Τετάρτη, 23 Ιουνίου, 2021

Ανασχηματισμοί, πολιτικές εξελίξεις και παρασκήνια. Γράφει ο Μπροστινός

Ρoή Ειδήσεων

Χαίρεται, χαίρεται,

Η θερμοκρασία ανεβαίνει, το καλοκαίρι μπήκε, οι πολιτικές εξελίξεις ωστόσο συνεχίζουν να τρέχουν και εγώ με χαρά θα συνεχίσω να σας ενημερώνω για όλα τα νέα που φτάνουν στα αυτιά μου. Αρκεί βέβαια να έχουν κάποια βάση…

Στοίχημα για τον ανασχηματισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης δεν βάζω.Αυτό γιατί ξέρω τον Ζέρβα.Το μπλοκάκι γράφει και ξεγράφει.Όσο και να προσπαθούν κάποιοι να διαρρέουν πληροφορίες γι’ αυτούς που μένουν και για αυτούς που μπαίνουν, οι αποφάσεις θα παρθούν στις διακοπές του δημάρχου.Μην αποκλείετε εκπλήξεις. Έντονη δραστηριότητα πάντως σε πολλά επίπεδα αναπτύσσει ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης Κώστας Ιακώβου, οποίος έχει υπό την εποπτεία του τη λειτουργία των κοιμητηρίων. Θα επανέλθω σύντομα.

Όλοι μιλούν για ανασχηματισμό στο κυβερνητικό σχήμα. Η διαφορά με τους δήμους είναι ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να τον κάνει οπότε αυτός θεωρήσει σωστό για τη κυβέρνηση. Φαίνεται ότι ο Κυριάκος θα υπουργοποιήσει αυτή τη φορά και θεσσαλονικιούς. Η αλήθεια είναι ότι ο Καράογλου έχει προβάδισμα. Ο Σταύρος πιθανόν θα συνεχίσει η θα αναβαθμιστεί, αλλά νομίζω ότι η Θεσσαλονίκη θα έχει και άλλο υπουργείο. Εσείς που στοιχηματίζετε ότι θα είναι γυναίκα, μη βάλετε πολλά χρήματα στο στοίχημα. Κυριάκος είναι αυτός…Τι λέγαμε πιο πάνω για τον Ζερβα, κάτι παρόμοιο.

Έχω πληροφορία από Αθήνα,που έμαθα όμως σε τραπέζι στη Θεσσαλονίκη από το Φασούλα. Ετοιμάζεται κίνηση για νέα υποψηφιότητα για τη προεδρία του ΠΑΣΟΚ ή κίνημα αλλαγής ή δε ξέρω πως λέγεται τώρα, από τον Δήμαρχο του μεγάλου λιμανιού.Στην αρχή δεν έδωσα σημασία, αλλά όταν το ξανασκέφτηκα είδα πως έχει βάση. Ιστορικό όνομα ο δήμαρχος, δεξί χέρι του μεγάλου, κορυφαία ΜΜΕ δίπλα τους, όλα γίνονται. Τώρα μένει να βρούμε και το διάδοχο του Αλέξη από το λιμάνι για να παίζει ο μεγάλος 3 στα 3.

Πάμε όμως πίσω στη Θεσσαλονίκη. Μαθαίνω ότι ο Ζέρβας είναι πολύ χαρούμενος για τη δωρεά και τοποθέτηση του γλυπτού του Κωστή Γεωργίου μπροστά στο Δημαρχείο. Πιο χαρούμενος όμως ειναι ο καλλιτέχνης. Έλειπε από τη συλλογή του ένα άγαλμα στη γεννέτειρα του. Έλεγε προχθές σε φίλο ότι είναι περήφανος που πολλές χώρες παγκόσμια έχουν δημιούργηματα του, αλλά η Θεσσαλονίκη μέχρι τώρα έλειπε από τη συλλογή του.

Μαθαίνω επίσης,  δεξιά και αριστερά ότι ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου διαδίδει ότι θα διεκδικήσει το Δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά αν γίνουν οι εθνικές εκλογές θα διεκδικήσει και μια θέση στη λίστα της Α’ Θεσσαλονίκης. Ενδεχομένως να διεκδικήσει και όπου αλλού γίνουν εκλογές στο μεσοδιάστημα, αφού σιγά σιγά θα αρχίσουν να κάνουν διαδικασίες και τα σωματεία. Καλή επιτυχία να έχει ο άνθρωπος.

Και μια και μιλάμε για λίστες και εκλογές έχω την αίσθηση, ότι νέος παίκτης της Α’ Θεσσαλονίκης θα είναι και ο Άγγελος Χαριστέας. Ξέρει να βάζει γκολ (παλιά του τεχνη), δημοφιλία στο φουλ, γιατί όχι.Ένα θέμα πρέπει να λύσει. Να πάρει την έγκριση του Αποστόλου. Είναι σημαντικό γιαυτόν.

Μπροστινός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ