Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

“Ανάλογα με την συμπεριφορά της θα κριθεί και από την Ευρώπη- Οι κυρώσεις είναι πάντα στο τραπέζι”

Ρoή Ειδήσεων

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει σε γενικές γραμμές κινηθεί στη σωστή κατεύθυνση για την Τουρκία, αλλά δεν σας κρύβω ότι ορισμένες φορές θα επιθυμούσα μεγαλύτερη στήριξη, επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο διαδικτυακό συνέδριο «Europe 2021».

Του Μάκη Θεοδώση

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως «Η Ελλάδα επιζητά να επιλύσει τη μόνη διαφορά της με την Τουρκία, δηλαδή τον καθορισμό των μεταξύ τους θαλασσίων ζωνών». «Δεν είμαι, όμως αφελής, θέλω να διαπιστώσω συνέπεια από την πλευρά της Τουρκίας» σχολίασε ο πρωθυπουργός.
«Η απειλή των κυρώσεων κατά της Τουρκίας θα πρέπει να είναι αξιόπιστη, ειδάλλως δεν θα λειτουργήσει. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να ισχυροποιηθεί γεωπολιτικά» σημείωσε.

«Να εξεταστεί η εφαρμογή του πιστοποιητικού εμβολιασμού»

Την αναγκαιότητα να ξεκινήσει τώρα η συζήτηση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, χωρίς ωστόσο να είναι αυτό η απαραίτητη προϋπόθεση για τις μετακινήσεις, έθεσε εξάλλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Το πιστοποιητικό εμβολιασμού αφαιρεί την αναγκαιότητα του τεστ κατά τις μετακινήσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την παρέμβασή του, συμπληρώνοντας: «Να το ξεκαθαρίσω και πάλι: όλοι θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν, απλά θα διευκολύνονται όσοι έχουν εμβολιαστεί. Συμφωνώ ότι τώρα δεν είναι η ώρα να λάβουμε μία απόφαση, αλλά τώρα πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση».

«Όχι σε νέες καθυστερήσεις στα εμβόλια»

«Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε στο μέλλον και να διασφαλίσουμε πως δεν θα υπάρξουν νέες καθυστερήσεις στις επόμενες παραδόσεις των δόσεων των εμβολίων» συνέχισε κατά την παρέμβασή του στο «Europe 2021» ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Οι φαρμακευτικές εταιρείες θα πρέπει να τιμήσουν τα συμβόλαια, που έχουν υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι σημαντικά τα εμβόλια που έρχονται» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Για παράδειγμα θα πρέπει να έχουμε επαρκείς δόσεις από αυτό της Johnson & Johnson. Είναι σημαντικό γιατί πρόκειται για μία δόση, μπορεί να αποθηκευτεί πιο εύκολα και πιθανώς ο εμβολιασμός να μπορεί να γίνεται και στα φαρμακεία. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να επιταχύνουμε την διαδικασία εμβολιασμού»

Πηγή: https://kyvernisi.com/kyvernisi/prothipourgos/mitsotakis-europe-2021/?fbclid=IwAR3ABDAIbYHCWOhrERdiqPP4Mw5COzt58J-WNOQnhCRX51Rk_YO-JkELL_U

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ