Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

Άδικη στοχοποίηση του ναού της Παναγούδας στη Θεσσαλονίκη

Ρoή Ειδήσεων

Ο Ιερός Ναός Παναγούδας Γοργοεπηκόου στη Θεσσαλονίκη, απάντησε μέσω ανακοίνωσης στις άδικες κατηγορίες για το κλάδεμα δέντρων και θάμνων στην αυλή του παρεκκλησίου της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, που σκοπό είχαν την αποτροπή διάφορων επιτήδειων που χρησιμοποιούν τον αύλειο χώρο ως ουρητήριο.

Η ανακοίνωση του Ιερού Ναού:

“Είναι μάλλον πολύ εύκολο για ορισμένους συμπολίτες μας, να στοχοποιούν τον οποιονδήποτε, μη φέροντας κάποια ευθύνη, απλώς για να ικανοποιούν κάποια αυταρέσκειά τους. Σε χθεσινή (13/3/2021) δημόσια ανάρτηση  στη σελίδα του Σωματείου Φίλοι του Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης στο facebook μετά την προβολή του ζητήματος που αφορά την παρουσία αστέγων και χρηστών ναρκωτικών ουσιών, στην αυλή του παρεκκλησίου της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, που ανήκει στον Ιερό Ναό μας, υπήρξε συνέχεια με κάποια κακεντρεχή και άτοπα σχόλια, από μέλος της σελίδας και από από μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου.

Τα σχετικά, δημόσια σχόλια, φαίνονται στις κάτωθι φωτογραφίες. Ενημερώνουμε τους »ενεργούς» αυτούς συμπολίτες μας, πως κανένα δέντρο δεν ξεπατώθηκε ή κόπηκε όπως γράφουν και είναι σίγουροι. Τα δέντρα και οι θάμνοι συχνά κλαδεύονται, ενώ έχουν φυτευτεί πολλά περισσότερα φυτά απ’ όσα υπήρχαν. Τα δέντρα και οι θάμνοι που κλαδεύτηκαν, έγιναν ακριβώς για το σκοπό αυτό που είναι το κύριο θέμα της ανάρτησης στη σελίδα του Σωματείου, δηλαδή να είναι εμφανής η παρουσία όσων δεν έχουν λόγω να βρίσκονται στην αυλή του παρεκκλησίου μας, όπως άστεγοι, χρήστες ναρκωτικών και όσοι ακόμα ευυπόληπτοι συμπολίτες μας χρησιμοποιούν το χώρο ως τουαλέτα. Καλό θα ήταν λοιπόν, να ρωτάνε όσοι θέλουν να μετέχουν σε »δράσεις» που αφορούν τον εξωραϊσμό της πόλης μας, πριν γράψουν δημοσίως και κρίνουν άτοπα».

Σημειωτέον ότι το παρεκκλήσι είναι βυζαντινό μνημείο, αναγνωρισμένο από την ΟΥΝΕΣΚΟ.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ